Kanker binnen het gezin

28 maart 2018 by Intermezzo

De diagnose kanker bij vader of moeder treft het hele gezinsleven. Kinderen voelen dat er veel verandert. Belangrijk om hun gevoelens serieus te nemen.

Hoe praat je hierover met elkaar en hoe ga je er mee om? Hoe stem je af op de leeftijd van je kinderen? Je krijgt tips en handvaten hoe je op een speelse manier het ter onderwerp met je kinderen ter sprake kunt brengen. Met boekjes en voorbeelden. Een voorlichtingsavond die je echt kan helpen.

Voor wie

De voorlichting ‘Kanker binnen het gezin’ is bestemd voor ouders. Maar ook voor grootouders, mantelzorgers of verzorgenden, allen die bij het gezin betrokken zijn. Ook wanneer kanker een grootouder of broertje/zusje treft.

Begeleiding

In de informatiebijeenkomst krijg je als ouders ondersteuning en praktisch advies van rouw- en verliesbegeleider Esther Mars en maatschappelijk werker Ineke Frölich. Beiden zijn ook ervaringsdeskundigen met kanker in een jong gezin of familie.

Opmerking

Wanneer mocht blijken dat er ondersteuning voor (ouders samen met) het kind/de kinderen nodig is, dan kan worden worden verwezen naar de best passende begeleiding. In september  2018 wordt KindermeZZO opgestart met een programma dat speciaal op de kinderen zelf is gericht.

Wanneer

Kijk op de agenda.

Waar

Bij IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1A Zwolle

[activiteiten artikelcode=”@@59″]

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye