Aikido. Voor mannen.

14 maart 2019 by Intermezzo

Kanker speelt een rol in jouw leven, bij jezelf of bij een naaste. Dat ontregelt je leven. Je gaat op zoek hoe je de regie op het leven kunt hervatten. Aikido kan voor mannen een manier zijn om de balans terug te vinden. Leuk, gezond en uitdagend, anders dan je gewend bent.

Aikido is een van origine Japanse krijgskunst, die gaat over het verdedigen van jezelf door het vinden van harmonie met je omgeving. Het uitschakelen van je tegenstander (kanker in jouw leven) door je met hem of haar te verbinden.

Bij IntermeZZo gaan de deelnemers op een laagdrempelige manier aan de slag met de krijgskunst Aikido in een kleine groep. Elke les heeft drie doelen: 1. Fysiek in beweging zijn.  2. Elkaar ontmoeten (sociale beweging). 3. Jezelf beter leren kennen (cognitieve beweging). Elke les start met een rustige warming-up. Daarna volgen milde oefeningen van een eenvoudige Aikido verdedigingstechniek. De les eindigt in rust met ruimte voor zelfreflectie, integratie en het delen van ervaringen met elkaar.

Wat kan Aikido voor jou betekenen? Aikido leent zich bij uitstek voor zelfonderzoek: hoe reageer ik wanneer ik word aangevallen? Ben ik bang en ren ik zo hard mogelijk weg? Steek ik mijn kop in het zand? Word ik boos en ga ik vol in de tegenaanval? Een Aikido-beoefenaar leert om de regie te houden. Hij ziet de situatie onder ogen, maakt ontspannen contact en beweegt zichzelf en zijn tegenstander vervolgens naar rustiger vaarwater. Opmerking: het gaat in deze Aikidolessen nadrukkelijk niet om het aanleren van technieken waarmee je mensen fysiek kunt uitschakelen.

[activiteiten artikelcode=”@@114″]

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye