Als je ziek bent hebt je soms minder zin in eten. Wanneer je vanwege kanker chemotherapie of bestraling krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek. Ook kan je smaak veranderd zijn. Voor het herstel is het juist van essentieel belang om goed te eten.
Het helpt als je inzicht krijgt in wat je nu lekker vindt, hoe je met veranderde smaakbeleving kunt omgaan en vooral: plezier in eten houdt.
Daarom organiseert IntermeZZo speciale kookworkshops voor mensen met kanker, eventueel samen met de naaste die mede de zorg voor de maaltijden heeft. De groep deelnemers bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.
IntermeZZo heeft een semiprofessionele keuken. Dortji Sliedregt – Roemahlewang is een ervaren kok, die bij IntermeZZo elk seizoen kleinschalige kookworkshops verzorgt.
Het streven is zo veel mogelijk verse, biologische kwaliteitsproducten uit de streek te gebruiken. Het menu dat wordt bereid, kan ter plaatse in een sfeervolle ruimte met elkaar worden gegeten. Een gastvrouw van IntermeZZo helpt daarbij.
Kosten
Deze zijn gebaseerd op de kosten van de ingrediënten, ongeveer 15 euro per keer. De chef-kok werkt voor deze gelegenheid als vrijwilliger.
[activiteiten artikelcode=”@@55″]