Yoga

5 maart 2018 by Intermezzo

Kanker maakt je (tijdelijk) kwetsbaar. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Yoga kan je helpen om op een natuurlijke manier met je ziekte om te gaan.

De oefeningen zijn gericht op contact met jezelf, brengen je in beweging en geven ontspanning en nieuwe energie. Yoga helpt je bij het accepteren van angst, pijn en verdriet. Je wordt je bewuster van je lichaam. In de les doe je losmaakoefeningen, ademoefeningen, yogahoudingen en een lange eindontspanning. Je leert je aandacht in het hier en nu te brengen en verleden en toekomst even te laten voor wat ze zijn. De oefeningen versterken je (zelf)vertrouwen en brengen rust. H-yoga is een milde variant van Hatha Yoga, speciaal voor (ex-)kankerpatiënten. Het ondersteunt je in elke fase van de ziekte of herstel. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan, kun je meedoen op je eigen niveau, met respect voor jouw grenzen. De aanpak is nuchter.

Begeleider

De begeleiding is in handen van een ervaren en gediplomeerd yogadocent.

Wanneer

9.30 – 10.45 uur: 1e Yogagroep
11.30 – 12.45 uur: 2e Yogagroep

Kosten

Een kennismakingsles is gratis, daarna betaal je €5,00 per les. We starten met twintig lessen waarbij tussentijds stoppen uiteraard mogelijk is.

Extra informatie

Na twintig lessen evalueren we hoe het gaat en welke vorderingen er zijn. Afhankelijk hiervan kan er verlenging volgen met tien lessen, waarna een tweede evaluatie volgt. Per persoon bekijken we wat nodig is en hoelang de lessen door kunnen gaan. Dit traject zal telkens in goed overleg met jou plaatsvinden. Als je een keer niet kunt komen, verwachten wij dat je je afmeldt.

[activiteiten artikelcode=”@@4″]

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye