7 Bronnen van levensvreugde

Cursus ‘De 7 bronnen van levensvreugde’
© Kees Kouwenhoven
Workshopreeks voor de patiënt, voor patiënt + partner of voor de mantelzorger/naaste

‘De 7 bronnen van levensvreugde’ is een cursus waarin handvaten worden geboden om zelf/samen de bronnen van levensvreugde aan te boren. De cursus is geschikt wanneer de diagnose al wat verder terug ligt en de actieve behandelfase voorbij is. Vaak is het goed juist dán stil te staan bij waar je staat in je leven. En ook waar je nog aandacht aan wilt of kunt geven om nog beter in je kracht te komen.

Voor wie?
Er zijn 3 cursussen: één voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), één voor koppels/partners en één voor naasten/mantelzorgers.

Kwaliteitsverbetering van leven
Deze cursus gaat niet uit van ziekte maar van de behoefte aan kwaliteitsverbetering in het leven waarin kanker een rol speelt/speelde. Je kunt het vergelijken met het principe van ‘Positieve gezondheid’. Je neemt deel aan deze cursus omdat je wilt zoeken naar nieuwe wegen. Of andere woorden/taal om beter uit te leggen wat je bezighoudt. Je leert na te denken over verschillende levensgebieden. Het gaat over bewustwording en met andere ogen kijken, met ander oren luisteren. Dit met als doel kleine stappen te zetten in jouw eigen proces of het proces dat je als koppel doormaakt. Het gaat ook over: hoe neem je meer verantwoording voor jouw/jullie veranderde leven.

Extra informatie
Deze interactieve cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer 2 uur en zal in een kleine groep gegeven worden. Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Voor de partnercursus geldt: één koppel met een eigen workshopleider.

Voorafgaand aan de definitieve aanmelding zal een kort gesprek plaatsvinden met een van de workshopleiders om te kijken of deze workshop iets voor jou is.

Eigen bijdrage

Voor de hele cursus: 25 euro pp; voor partnercursus 40 euro per koppel.

Wanneer

Kijk op de agenda voor de data.

Aanmelden
Je kunt je telefonisch aanmelden. Uiteraard kun je ook binnenlopen voor informatie en aanmelding. IntermeZZo is op werkdagen geopend van 9.00-17.00 uur.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye