Begeleidingsgesprek

Kanker. Het overkomt je. De ziekte zet van de éne op de andere dag je leven op z’n kop. Allerlei vragen komen in je op. Deels krijg je daarop antwoorden. Als het gaat om de medische aspecten kun je terecht in het ziekenhuis of bij je huisarts. Ook bij je gezin, familie, vrienden, buren en collega’s of je werkgever kun je terecht. Toch blijven er vragen waar je niet zo snel een antwoord op kunt vinden of waarmee je niet weet bij wie of waar je terecht kunt. Op dit soort momenten kan het fijn zijn als er iemand ‘met verstand van zaken’ met je meedenkt.

Bij IntermeZZo ben je dan op de juiste plek. Allereerst zijn er de opgeleide vrijwilligers die dagelijks aanwezig zijn om te luisteren naar jouw verhaal. Ook is het mogelijk een voorlichting bij te wonen over het onderwerp dat je bezighoudt.

Als je meer nodig hebt…

Vaak heb je iets meer nodig. Dan kun je terecht bij één van de ondersteuningsconsulenten (Angela Diepman, Paula Huisman of José Mensink) of bij Corine den Hollander voor een individueel gesprek. Daarbij kun je een naaste meebrengen als je dat prettig vindt. De ondersteuningsconsulenten zijn speciaal opgeleide oncologie-verpleegkundigen. Zij hebben grote kennis van de psychosociale aspecten bij kanker plus kennis van de ‘sociale kaart’ (met welk probleem kun je bij wie/waar terecht). Als voormalig en zeer ervaren ‘regieverpleegkundige oncologie’ heeft Corine veel deskundigheid in huis. Zij heeft haar kennis verder uitgebreid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ook heeft Corine korte lijnen met collega’s in Isala (Oncologisch centrum) en andere deskundigen, waardoor een specifieke vraag effectief beantwoord kan worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

In het eerste gesprek gaat de ondersteuningsconsulent of Corine samen met jou uitzoeken welke vragen er bij je leven. In sommige gevallen heb je voldoende aan één gesprek om weer verder te kunnen. Andere vragen kosten meer tijd en aandacht. Corine of de ondersteuningsconsulent kan samen met jou het aantal gesprekken bepalen dat voor jou nodig is. Het kan zijn dat er verwijzing nodig is naar een specialist op het gebied van jouw vraagstelling (bijvoorbeeld voedingsdeskundige, oedeemtherapeut, enzovoorts).

Kosten

Aan de begeleidingsgesprekken zijn geen kosten verbonden.

Aanmelding

Je kunt een begeleidingsgesprek aanvragen via info@intermezzo-zwolle.nl of via (088) 624 6088/ (06 53767145. Uiteraard kun je bij ons binnenlopen voor verdere informatie en aanmelding.
Waar
Je vindt IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1A 8025 AL Zwolle, op loopafstand van Isala. Je kunt gratis parkeren voor de deur.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye