Voorlichting oedeem- & compressietherapie bij lymfoedeem en neuropathie

VOORLICHTING
OEDEEM- & COMPRESSIETHERAPIE BIJ LYMFOEDEEM & NEUROPATHIE

Lymfoedeem en neuropathie zijn vervelende bijwerkingen van de behandelingen van kanker.

Oedeem- en compressietherapie is een bewezen methode om de impact van lymfoedeem en neuropathie te verminderen. Door het toepassen van gerichte druk op de aangetaste gebieden, bevordert deze therapie de doorbloeding, vermindert zwelling en verlicht pijn.

Tijdens deze voorlichting geeft Loes van de Port, oedeemtherapeut en oncologisch fysiotherapeut informatie over deze onderwerpen en hoe oedeem- en compressietherapie kan helpen bij het verminderen van klachten. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De voorlichting In deze voorlichting komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Het ontstaan van lymfeoedeem en neuropathie.
De verschijnselen van lymfeoedeem en neuropathie.
Het belang van een goede huidverzorging en het voorkomen van infecties.
De verschillende opties van oedeem- en compressietherapie en compressiematerialen als behandeling tegen lymfeoedeem en neuropathie.

Begeleiding De voorlichting wordt gegeven door Loes van de Port. Loes is een ervaren oedeemtherapeut en oncologisch fysiotherapeut bij praktijk Topfit.

Voor wie Voor iedereen die klachten ervaart van lymfeoedeem en/of neuropathie. Neem gerust een naaste mee naar de voorlichting.

Waar & wanneer De voorlichting vindt 1x per kwartaal plaats bij IntermeZZo, centrum voor leven met en na kanker, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle. Kijk voor actuele data op onze website: www.intermezzo-zwolle.nl.

Kosten Wij vragen een eigen bijdrage van € 5,00 voor het deelnemen aan deze voorlichting.

Aanmelden Kom langs of bel met IntermeZZo om je aan te melden: Telefoonnummer: 088 624 6088 of 06 53 76 71 45

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye