Omgaan met stress

De confrontatie met kanker zorgt voor extra stress in je leven. Daardoor kun je klachten ontwikkelen en minder genieten van fijne dingen die er ook zijn. Hoe ga je daar mee om? In de cursus ‘Omgaan met stress’ vind je de weg naar een betere balans.

De cursus ‘Omgaan met stress’ is gericht op bewustwording, preventie en loslaten van spanning. Je leert contact met je lichaam te ontwikkelen en meer bewust te zijn van je grenzen en van wat je nodig hebt. Op het programma staan korte inleidingen, verschillende ontspanningsoefeningen, aandachtsoefeningen, meditaties en eenvoudige zachte bewegingsoefeningen. De cursusleider geeft je oefenopdrachten mee voor thuis.
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur.

Voorlichtingsbijeenkomst als kennismaking

Voorafgaand aan de cursus is er een voorlichtingsbijeenkomst waarin je een goed beeld krijgt wat de cursus inhoudt. Je kunt dan ervaren of deze aanpak bij je past. Aanmelding voor deze voorlichting is nodig.

Wanneer

Als je de voorlichting over de cursus ‘Omgaan met stress’ hebt bijgewoond en het past bij je, kun je dit ter plaatse direct aangeven. Er is vervolgens een intake gesprek, soms telefonisch. Je meld je dan meteen aan voor de héle cursus van 8 dagdelen. Tussentijds instromen is niet mogelijk. Na afloop van de cursus is er een evaluatie en gezamenlijke afsluiting.

Kosten

Aan de voorlichtingsbijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De financiële bijdrage aan de cursus bedraagt 60 euro voor 8 bijeenkomsten.

Waar

Bij IntermeZZo in de speciale rustige ruimte. Dokter Van Thienenweg 1A Zwolle.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye