Wanneer je vanwege kanker chemotherapie of bestraling krijgt, kan je smaak ingrijpend veranderen of zelfs verdwijnen. Wat je vóór de behandelingen prima smaakte, kan nu een vreemde bijsmaak hebben. Wat zoet is kan bitter smaken, sommige gerechten herken je niet meer aan hoe jij de smaak nu ervaart.
Zelfs per dag kan het anders zijn. Veranderde smaak kan je belemmeren om goed en met plezier te eten. Juist in de periode van ziek-zijn en behandelingen is goede voeding zo nodig om je conditie op peil te houden.
Hoe ga je om met veranderde smaak? Wat kun je eraan doen?
Door deskundigen bij Isala is een workshop ontwikkeld, waarin je samen met je partner en enkele experts gaat ontdekken, proeven en ruiken hoe smaak werkt. En wat je zelf kunt doen om, met je veranderde smaak, toch goed en smaakvol te eten en drinken.
Het is van belang dat de partner mee komt om goed te kunnen begrijpen en te ervaren wat de smaakproblematiek inhoudt, wat de impact is en hoe smaakproblemen te beïnvloeden zijn. Wanneer er geen partner is, kun je uiteraard ook alleen deelnemen.
De workshop is bedoeld voor maximaal 12 personen: zes patiënten plus zes partners.
5 euro per patiënt of per paar.
“Als eten met kanker moeilijk is”, is een folder met handige tips. De folder kun je bij IntermeZZo krijgen.
In overleg met de behandelend arts en/of IntermeZZo.
Je kunt bellen of binnenlopen voor verdere informatie en aanmelding. IntermeZZo is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.