Workshop gezonde leefstijl

Je hoort het vaak: zorg voor een gezonde leefstijl. Maar wat is dat eigenlijk? En wat betekent een gezonde leefstijl voor mensen bij kanker? Om inzicht te creëren en concrete handvaten aan te reiken, biedt IntermeZZo een interactieve workshop door gecertificeerde leefstijlcoaches. In een ontspannen sfeer in een kleine groep krijg je uitleg, kun je vragen stellen en neem je eenvoudige tips en trics mee.

Waar gaat het over?
Leefstijlcoaching gaat uit van een holistische benadering, dus niet vanuit één onderdeel, bijvoorbeeld gezond eten. Het gaat over vele aspecten, zoals voeding, vermoeidheid, beweging, zingeving, slaap, ontspanning, sociale leven en ook … humor.

Een voorbeeld
Over het aspect ‘conditie, vermoeidheid en slaap’ krijg je inzicht in:
Hoe weet je hoeveel slaap je nodig hebt? Wat is het belang van een dag/nacht ritme
Ben je je bewust wat slaap met je doet? Wat je kun je zelf doen om beter te slapen? Leer beter slapen op eenvoudige manier, in combinatie met voeding.

Uitgangspunten
Aan deze workshop liggen enkele theorieën ten grondslag, zoals Positieve Gezondheid van Machteld Huber en het Leefstijlroer van Arts en leefstijl.
Aan de hand van het leefstijlroer doorloop je eenvoudig de volgende fasen:
• Bewustwording creëren
• Kennis opdoen en delen
• Tot inzichten komen

Wat is het niet?
• je hoeft niet naar de sportschool, wel lekker bewegen
• geen ingewikkelde oefeningen, maar wat bij jou past
• je hoeft niet ingewikkeld biologisch dynamisch koken, wel goed eten en drinken
• je hoeft niet steeds ‘aan’ te staan omdat je zoveel moet (van jezelf), je mag ontspannen

Wat is het resultaat van de workshop?
Je hebt concrete handvatten om zelf de regie op jouw leefstijl te nemen.
Je hebt inzicht: Hoe zorg jij goed voor jezelf. Hoe kan een goede leefstijl steunend zijn voor jou. Je krijgt eenvoudig tips en trics. Stapje voor stapje ga je zelf aan de slag. Je hoeft niet heel hard aan het werk, soms doe je even een stapje terug om te kunnen ontspannen.

Ook voor naasten
De workshop gezonde leefstijl is ook geschikt voor naasten of om samen met een naaste te doen. Je motiveert en ondersteunt elkaar.

Wanneer en waar?
De workshop wordt een aantal keren per jaar gegeven bij IntermeZZo in een kleine zaal. Kijk voor de data op www.intermezzo-zwolle.nl

Eigen bijdrage
De kosten per persoon bedragen € 5 inclusief koffie of thee.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye