Yoga voor AYA's

Kanker maakt je (tijdelijk) kwetsbaar. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Yoga kan je helpen om op een natuurlijke manier met je ziekte om te gaan.
De oefeningen zijn gericht op contact met jezelf, brengen je in beweging en geven ontspanning en nieuwe energie. Yoga helpt je bij het accepteren van angst, pijn en verdriet. Je wordt je bewuster van je lichaam. In de les doe je losmaakoefeningen, ademoefeningen, yogahoudingen en een lange eindontspanning. Je leert je aandacht in het hier en nu te brengen en verleden en toekomst even te laten voor wat ze zijn. De oefeningen versterken je (zelf)vertrouwen en brengen rust. Het ondersteunt je in elke fase van de ziekte of herstel. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan, kun je meedoen op je eigen niveau, met respect voor jouw grenzen.

Speciaal voor AYA’s

Onder AYA’s (Youg Adults  en Adolecents) verstaan we jonge mensen met kanker vanaf 16 jaar tot ca 40 jaar. Jonge mensen worden in het leven waarin kanker aan de orde is (of was) met heel andere vraagstukken geconfronteerd dan mensen op oudere leeftijd. Dat kan extra stress meebrengen en kan een iets andere aanpak samen met lotgenoten goed werken.

Begeleider
De begeleiding is in handen van een ervaren yogadocent/oncoloog, die zich speciaal richt op mensen met of na kanker.

De kosten bedragen 5 euro per les.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye