Zenmeditatie

Door zenmeditatie leer je om je beter te concentreren en met meer aandacht te leven. De workshop zenmeditatie, zoals deze bij IntermeZZo wordt gegeven, is speciaal afgestemd op mensen die met kanker in hun leven worden/zijn geconfronteerd. Ook voor naasten.

Hoe gaat zenmeditatie?

Je ademhaling een belangrijk instrument. Als je regelmatig aan zenmeditatie doet, kom je weer in evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Daardoor raak je minder verstrikt in je denken. Je bent beter in staat om het leven te ervaren zoals het is op dit moment. Door te mediteren leer je rust te vinden in het voortdurend veranderende levensproces. Vanuit deze geconcentreerde houding vind je een manier om je bestaan zonder enig voorbehoud onder ogen te zien en je daarin te ontspannen. Dit zal meer plezier en voldoening geven in alles wat je doet.

Tijdens de workshop ga je zelf ervaren wat ademhaling en ontspanning voor je kan betekenen. De oefeningen zijn makkelijk toe te passen. Hierdoor heb je na de workshop tools in handen om zelf met zenmeditatie aan de gang te gaan.

Draag makkelijke, niet knellende kleding en warme (antislip)sokken. Je hoeft verder niets mee te nemen.

Begeleider

Ans van Gurp-Groenen. Ans is een erkend meditatieleider, opgeleid door het International Zen instituut Noorder Poort en geeft ook les in het Dominicanenklooster in Zwolle.

Aanmelden

Kom langs of bel met IntermeZZo (088) 624 6088 en meld je aan voor de workshop zenmeditatie.

Kosten

Kennismaking met zenmeditatie kost 5 euro.

Wanneer

1x per kwartaal is er kennismaking met zenmeditatie; zie onze maandagenda en/of website voor het eerstvolgende moment.

Waar

Bij IntermeZZo in de speciale rustige ruimte.
Locatie Dokter van Thienenweg 1A Zwolle.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


donderdag 18 april 2024 10:00 - 11:30
donderdag 20 juni 2024 10:00 - 11:30
donderdag 5 september 2024 10:00 - 11:30
donderdag 12 december 2024 10:00 - 11:30
arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye