Ouderontmoeting tijdens KindermeZZo

Wanneer één van de ouders of naaste kanker krijgt, grijpt dat enorm in in het gezinsleven. Alle vanzelfsprekendheid valt weg. Hoe pak je het als ouders samen aan?

Het ongewisse van de ziekte en het behandeltraject leveren onzekerheid op. Voor jezelf, je gezin, je familie, vrienden en collega’s. Kinderen kunnen zich onveilig en eenzaam voelen.

Hoe vertel je het aan je kinderen, welke taal gebruik je, wat vertel je wel en wat niet? En op welk moment? Hoe ga je om met vragen van je kinderen, maar ook van de andere familieleden? Hoe bespreek je de ziekte in het gezin met leerkrachten. Kortom: hoe zorg je er als ouders voor dat, ook al worstel je met je eigen angst en verdriet, je kinderen zo goed mogelijk begeleidt?
Uitwisselen
Tijdens de ouderontmoetingsmomenten krijg je gelegenheid uit te wisselen met andere ouders in een vergelijkbare situatie.

Wanneer
Om de week is er op woensdagmiddag KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Van 14.30-16.30 uur is er een programma voor de kids. Ouders kunnen eventueel blijven en andere ouders ontmoeten in de huiskamer. Ook is er dan een gastvrouw of gastheer beschikbaar speciaal voor de ouders.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye