Oudersavond

Wanneer één van de ouders kanker krijgt, grijpt dat enorm in in het gezinsleven. Alle vanzelfsprekendheid valt weg. Hoe pak je het als ouders samen aan?

Het ongewisse van de ziekte en het behandeltraject leveren onzekerheid op. Voor jezelf, je gezin, je familie, vrienden en collega’s. Kinderen kunnen zich onveilig en eenzaam voelen.

Hoe vertel je het aan je kinderen, welke taal gebruik je, wat vertel je wel en wat niet? En op welk moment? Hoe ga je om met vragen van je kinderen, maar ook van de andere familieleden? Hoe bespreek je de ziekte in het gezin met leerkrachten. Kortom: hoe zorg je er als ouders voor dat, ook al worstel je met je eigen angst en verdriet, je kinderen zo goed mogelijk begeleidt?

Uitwisselen

Tijdens de ouders-avonden bij IntermeZZo krijg je gelegenheid uit te wisselen met andere ouders in een vergelijkbare situatie. Er zijn getrainde vrijwilligers aanwezig om te begeleiden.

Wanneer

Elke 2e dinsdag van de maand is er een ouders-avond van 19.30-21.00 uur. Aanmelden mag, gewoon binnenlopen kan ook.
Om de week is er op woensdagmiddag KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Van 14.30-16.30 uur is er dan een programma voor de kids. Ouders kunnen eventueel blijven en andere ouders ontmoeten in de huiskamer. Ook is er dan een gastvrouw beschikbaar speciaal voor de ouders.

Extra

Soms organiseert IntermeZZo een thema-avond met een gastspreker. Aanmelden is dan wel nodig. Op de agenda zie je op welke data dat aan de orde is.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye