Cursus 7 bronnen van levensvreugde

De cursus “7 bronnen van levensvreugde” is bedoeld om zelf je eigen bronnen te leren aanboren waaruit je levensvreugde kunt putten. Het is een bewustwording die geschikt als je al wat verder van de diagnose staat en wat verder in (of na) de behandeling. Vaak is het goed juist dan stil te staan bij waar je staat in je leven. Maar ook waar je mogelijk nog aandacht aan wilt of kunt geven om nog beter in je kracht te komen.

De cursus is bestemd voor 3 verschillende doelgroepen en op maat per doelgroep:

  1. voor mensen met kanker die al iets verder van de diagnose afstaan en wat verder gevorderd zijn in (of na) behandeling.
  2. voor koppels/partners/stellen (patiënt + partner) is er een eigen cursus. Deze wordt gegeven in een groep ‘koppels’. Ook dan is het fijn als degene die patiënt is, door het grootste deel van de behandelingen heen is.
  3. voor naasten (de partner, mantelzorger) is er een eigen cursus, samen met andere naasten.

Kwaliteitsverbetering van je leven

Deze cursus gaat niet uit van ziekte maar van de behoefte aan kwaliteitsverbetering in het leven waarin kanker een rol speelt/speelde. Vergelijkbaar het het principe van ‘positieve gezondheid’.  Met andere woorden, je doet aan deze cursus mee vanwege het zoeken naar nieuwe wegen. Je leert een ‘andere taal’ om beter uit te leggen wat je bezighoudt en je leert na te denken over verschillende levensgebieden. Het gaat over bewustwording en met andere ogen kijken, met als doel kleine stappen te zetten in jouw (en voor de partnergroep: jullie) eigen ontwikkelingsproces.

Extra informatie

De interactieve cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van ca 2 uur en zal in een kleine groep gegeven worden. Vooraf zal een kort gesprek plaatsvinden met een van de workshopleiders om te kijken of deze workshop iets voor jou/jullie is.

Eigen bijdrage

Eigen bijdrage is 25 euro per persoon, per koppel 40 euro voor de hele cursus.

Activiteitenagenda

Evenement

Datum/Tijd

Reserveren


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye