Gasten reviews

24 mei 2024 by Petra Bredewold

Zeer fijne ontvangst, persoonlijke belangstelling en begripvol. Altijd tijd voor een praatje en gezellig met de groep napraten en koffie drinken na de Aikifit. Dat geeft mij een prettig fijn gevoel.

Anoniem

Intermezzo Zwolle is voor mij een plek waar ik in alle rust een praatje kan maken en een kopje thee kan drinken. Ik kan er patiënt zijn zonder me patiënt te voelen. De vrijwilligers maken dat het voelt als een warm bad. En niet alleen voor mij. Ook voor mijn naasten. Zij ervaren hetzelfde warme bad.

Daarnaast worden er heel veel activiteiten georganiseerd waar ik aan mee zou kunnen doen, als ik daar behoefte aan heb en voldoende energie. Intermezzo Zwolle: een hele bijzondere plek.

Anoniem

Ik hoorde via via van Intermezzo en samen met mijn dochter ben ik bij jullie geweest. Het was toen een verdrietige tijd voor ons omdat onze man en vader prostaatkanker had en we toen nog niet wisten of hij de levensverlengende medicatie goed zou doorstaan. Mijn dochter en ik hebben toen een heel fijn gesprek gehad met een vrijwilliger van jullie. We hebben een massage voor twee personen uitgezocht en dit heb ik samen met een goede vriendin gedaan, het was echt even genieten. Mijn man is helaas vlak daarna overleden aan de uitzaaiingen van de prostaatkanker.

Anoniem

Wat ontzettend fijn dat er zo’n plek als Intermezzo is!

De gastvrouwen en heren die je ontvangen zijn super hartelijk en meelevend.

Het is aan jezelf hoeveel je wilt vertellen of delen over je ziekte, maar als je je verhaal doet krijg je alle tijd en aandacht. Het is een plek waar je je niet alleen voelt in je proces om te dealen met kanker.

Bovendien kun je er fijn ontspannen. Er zijn leuke activiteiten te volgen, er is een gezellige huiskamer en een prachtige tuin.

De Tai-chi qigonglessen die ik er volg zijn ontspannend en echt tijd en aandacht voor mezelf. Ik heb er leuke mensen door leren kennen. Ik ging naar Intermezzo toe voor deze lessen maar het bracht me tot nu toe zoveel meer.

Bedankt Intermezzo!

Anoniem

De AYA Avondlounge helpt mij en mij man enorm, dit omdat je in gesprek gaat met lotgenoten EN leeftijdsgenoten, die er ook volop zijn gelukkig. Nouja, het is niet goed dat ze er zijn, maar wel dat ze elkaar vinden in ieder zijn eigen struggle met kanker. Waaronder ikzelf. Mij helpt het omdat je dan voelt en merkt dat je niet de enige bent. Niks is raar, de anderen ervaren dat ook zo, veel herkenning vind je bijelkaar. Het voelt voor ons als een warm bad bij Intermezzo, de lotgenoten maar ook de gastvrouwen, die overigens ook lotgenoten zijn, ze laten je thuis voelen. De huiskamer sfeer, de opzet, verlichting en de verzorging dragen daar zeker aan bij.

Anoniem

Intermezzo is / was voor mij een helende plek waar ik aandacht/ empathie/ kopje thee/ rust/ erkenning vind in de rollercoaster waarin je zit als mantelzorger van zelfs 2 kinderen met kanker naast opgroeiende kleinkinderen. Er zijn verwenmogelijkheden mogelijk voor een kleine donatie en voor kinderen is er ook aandacht via kindermezzo. De tuin is een plek waarin je zintuigen direct tot rust komen met mooie zitplekjes. Je mag aandacht vragen maar het hoeft niet! Ook voor onze kinderen heelt deze plek veel door verwenmogelijkheden en Aya avonden. Iedereen is bereid mee te denken als er expertise is over zaken! Ook zijn de boeken fijn om te lenen.

Anoniem

De bijdrage van Intermezzo aan mij bestond uit het aanbieden van een smaakonderzoek nadat door de chemokuren een smaakverstoring ontstond. Zo proefde ik geen bittere smaak meer en de plak kaas smaakte naar plastic. Het onderzoek werd spontaan aangeboden toen ik in het ziekenhuis lag en het eten mij (ook daar) niet goed meer smaakte. Ik was toen al een tijdje met chemo bezig.

In eerste instantie werd met smaakstoffen uitgezocht welke smaak ik wel kon proeven en hoe dit beviel. Daarna werd met deze uitslagen een heus “smaak-seminar” aangeboden waarbij onder leiding van een chefkok diverse smaakvolle gerechten konden worden geproefd. Super, wat een mooi idee!

Ik vond het verbazend om te bemerken welke gerechten (smaken) ik wel kon proeven. Door deze kennis kon ik meer maatwerk in het eten bereiken, ondanks het tijdelijke smaakverlies. Het eten was lekkerder en de kuren daardoor minder belastend.

Een echte aanrader voor iedereen die een chemokuur moet volgen.

Anoniem

Bij deze wil ik mijn reviews geven van het afgelopen jaar. Nadat ik in april 2023 geholpen ben aan prostaatkanker ben ik gewezen op Intermezzo Zwolle. Ik ben daar samen met mijn vrouw naar toe gegaan. We zijn daar zeer vriendelijk ontvangen en dat gaf gelijk een ontspannende sfeer. We hebben een heel goed intake gesprek gehad. Wat kan intermezzo allemaal voor je betekenen en wat kun je daar zelf en je naaste allemaal aan hebben. Het gaat niet alleen over de ziekte (kanker) die je hebt maar ook over leuke ontspannende activiteiten. Je kunt binnen lopen wanneer je daar zelf behoefte aan hebt. Ik heb daar in mijn eigen situatie nog geen verder gebruik van gemaakt. Ik voel me op dit moment sterk genoeg om zelf weer het leven op te pakken.

Maar als ik er wel behoefte aan krijg zal ik zeker wel eens komen, om te praten met andere lotgenoten wat je tot innerlijke rust kan brengen.

Wel hebben we voor de jaarwisseling gebruik gemaakt van de oliebollen actie bij intermezzo. Bij het ophalen van de oliebollen hebben we zeker een half uurtje op het terras gezeten, bij het genot van een heerlijk muziekje fijn zitten praten met een van de medewerkers over van alle en nog wat.

Anoniem

Intermezzo was fijn voor mij omdat de ondersteunings verpleegkundige daar spreekuur hield en niet in de kliniek Isala.

Dat Is laagdrempelig en huislijker.

De ontvangst is allerhartelijkst en intermezzo doet er alles aan om je op je gemak te stellen.

Voor mij was de koffiekamer niet zo prettig omdat je daar ook andere kankerpatiënten ontmoet.

Wellicht lag dat aan mij omdat ik nog labiel was en de kanker een grote impact had / heeft op mijn leven.

Ik hoop dat jullie nog steeds moed, kracht en financiën zult vinden om dit mooie werk door te zetten.

Mocht ik in de buurt zijn, bv na controle in de kliniek, , dan steek ik mijn neus wel eens bij jullie om de deur.

Anoniem

Vorig jaar kreeg ik de diagnose borstkanker.

Goed begeleid door de mensen van de mammapoli van Isala. De regieverpleegkundige verwees mij naar Intermezzo voor een steuntje in de rug. Een bijzondere ervaring. Vooral begrip, begeleiding en verwenmomentjes waren er. Liefdevolle gastvrouwen met een luisterend oor ( wat je zo nodig hebt), verwend worden met een massage door lieve vrijwilligers enz.

Deze plek heeft mij er afgelopen jaar doorheen geholpen. Dank jullie wel allemaal !

Anoniem

Mijn man en ik zijn één keer bij intermezzo geweest na positieve ervaringen te hebben gehoord van een vriend. Wij zijn vriendelijk ontvangen en konden ons verhaal doen. Hij, non-hodgkin, en ik, Hodgkin, hebben een rondleiding gekregen en zijn geïnformeerd over het aanbod van intermezzo en op welke wijze jullie waarde toevoegen aan het leven van jullie gasten.

Onze voorkeur ging uit naar ondersteuning met een andere invulling en kunnen jullie alleen maar complimenteren met al het goede wat jullie betekenen voor velen.

Anoniem

Ik ben het afgelopen jaar aantal keren bij jullie geweest en dit was echt Super fijn 😃Ik kreeg natuurlijk een vreselijke diagnose Melanoom kanker stadium 4 Uitgezaaid dus erger kan bijna niet denk je dan .

Ik ben door jullie heel fijn begeleid fijne gesprekken gehad met een professional iemand van jullie ! Je wordt heel fijn ontvangen door jullie echt heel begrijp vol en meelevend!

Ik ben van nature wel optimist van karakter en zo ben ik ook met mijn ziekte omgegaan . Ik heb bv ook een aantal behandelingen gedaan ook zeer aan te raden Voetreflex massage en hoofdmassage masrcdat is ook ieder voor zich de keuze is reuze bij jullie voor dit . Jullie zijn allemaal erg aardig en lief ook voor uitleg staan jullie klaar .

Ik heb bijna een 8 maanden gekuurd Immunotherapie en deze zijn voor mij fantastisch gelopen en met een Super resultaat dat de uitzaaiingen in mijn lies , longen en lever nauwelijks nog zichtbaar zijn . Ik heb weer toekomst en ben weer begonnen met te-integratie op mijn werk in de zorg !

En nu zit ik er ook over na te denken om bij jullie als vrijwilliger aan de slag te gaan .

Het lijkt me heel fijn om anderen ook te helpen die in het zelfde schuitje zitten ( om dit zo even oneerbiedig te zeggen )

Cindy
arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye