Zakelijke vriend van IntermeZZo

Zonder jullie hulp kunnen wij niet bestaan

DIRECT AANMELDEN ALS VRIEND

4 september 2023 by Petra Bredewold

De vrienden van IntermeZZo en KindermeZZo zijn ondernemers en bedrijven. Door hun betrokkenheid is IntermeZZo en KindermeZZo in de gelegenheid jaarlijks 8000 bezoekers, volwassen, kinderen en hun naasten, die te maken krijgen met kanker, te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Lees hier wat voor positieve impact de donaties hebben op heel veel mensen.

Ik ben het afgelopen jaar aantal keren bij jullie geweest en dit was echt Super fijn 😃Ik kreeg natuurlijk een vreselijke diagnose Melanoom kanker stadium 4 Uitgezaaid dus erger kan bijna niet denk je dan .

Ik ben door jullie heel fijn begeleid fijne gesprekken gehad met een professional iemand van jullie ! Je wordt heel fijn ontvangen door jullie echt heel begrijp vol en meelevend!

Ik ben van nature wel optimist van karakter en zo ben ik ook met mijn ziekte omgegaan . Ik heb bv ook een aantal behandelingen gedaan ook zeer aan te raden Voetreflex massage en hoofdmassage masrcdat is ook ieder voor zich de keuze is reuze bij jullie voor dit . Jullie zijn allemaal erg aardig en lief ook voor uitleg staan jullie klaar .

Ik heb bijna een 8 maanden gekuurd Immunotherapie en deze zijn voor mij fantastisch gelopen en met een Super resultaat dat de uitzaaiingen in mijn lies , longen en lever nauwelijks nog zichtbaar zijn . Ik heb weer toekomst en ben weer begonnen met te-integratie op mijn werk in de zorg !

En nu zit ik er ook over na te denken om bij jullie als vrijwilliger aan de slag te gaan .

Het lijkt me heel fijn om anderen ook te helpen die in het zelfde schuitje zitten ( om dit zo even oneerbiedig te zeggen )

Cindy

Intermezzo was voor ons een warm bad.

Mijn man heeft kanker en kreeg zeer goede begeleiding ook mentaal vanuit het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis.

Ik als naaste ervaar echter dat er heel weinig mentale zorg is voor naasten.

We zijn bij intermezzo terecht gekomen voor onze dochter die vastliep nadat het hele traject rondom haar vader was afgerond. Hij was gezond en nu?

Onze dochter heeft blijkbaar tijdens het traject al haar emoties opgekropt en zich voor ons voorbeeldig gedragen om ons te ontzien. Pas later heeft zij de veiligheid en ruimte ervaren om dit naar ons te uitten. Deze kennis heb ik niet zelf opgedaan, maar heb ik geleerd door een medewerker van kindermezzo. Voor mij gaf dit zoveel inzicht en rust dat dit dus blijkbaar vaker gebeurt met kinderen. Onze dochter heeft ervaren dat ze niet de enige was in een moeilijke situatie zonder er echt te veel over te moeten praten, dit mocht uiteraard wel. Het alleen ‘gezien’ worden was voor haar voldoende om het leven weer op te pakken. Ook was het gaan naar kindermezzo voor haar een aangrijpingspunt om er op school en met mensen om haar heen over te praten.

Ik heb zelf ervaren dat er juist doordat de kinderen even beziggehouden worden er een momentje van rust was. Een arm om je schouder en iemand die je even in de ogen kijkt en vraagt hoe het echt met je gaat, is goud waard! Je verhaal kunnen doen bij mensen die je zonder woord begrijpen is ontzettend waardevol en nodig. Helaas hebben we in de praktijk meegemaakt dat juist de periode dat jijzelf of je naaste weer beter is, zo moeilijk kan zijn. Mensen verwachten dat je de draad weer oppakt en doorgaat, maar juist dan komt het zwarte gat van verwerken en uitrusten. De gastvrouwen van kindermezzo zijn daarom heel erg belangrijk voor ons geweest!! Alle lof voor deze mensen.

Joanne

In de maand November 2022 werd er bij mij prostaatkanker geconstateerd.

na enkele gesprekken en onderzoeken werd er besloten dat ik ik 20 bestralingen zou krijgen.

Na deze bestraling en wachten op de uitslag en dat was na 3 maand was mijn psa flink gezakt.

in deze periode begon ik mij onzeker te voelen en ik verloor vrienden.

Op een dag werd ik gebeld door het Isala ziekenhuis met de vraag hoe het met mij ging.

Toen vertelde ik dat en toen werd mij geadviseerd om een gesprek aan te gaan met een consulent

van het Isala ziekenhuis dit gesprek vond plaat bij Intermezzo.

Ik ben samen met mijn vrouw naar Intermezzo gegaan en we hebben twee keer een gesprek gevoerd.

Ik kreeg een een antwoordt op mijn vraag waarom ik niet veel meer hoorde van mijn vrienden.

Het is voor mensen vaak lastig om te vragen hoe het met je gaat ze zijn bang voor een verkeerd antwoordt.

Toen ik klaar was met mijn gesprek kreeg ik contact met de vrijwilligers van Intermezzo.

En wat deed mij dat goed ik hoorde wat er mogelijk was binnen Intermezzo.

En ze hebben altijd tijd om een goed gesprek te voeren.

Ik wou ook graag wat doen en ik heb gekozen voor aikifit (aikido bokken).

De groep bestaat uit 6 mensen. Voor dat wij beginnen praten wij veel met elkaar.

Natuurlijk ook over onze ziekte Kanker en dat doet ons allemaal goed iedereen beleeft het op zijn eigen manier.

Wij hebben ook 1 keer per maand een mannenavond dan gaan wij dingen met elkaar doen .

Er worden wel mensen uitgenodigd die een verhaal vertellen of wij hebben onderling goede gesprekken

en er wordt ook veel gelachen.

Ik schrijf deze review voor mensen die kanker hebben of familieleden hebben die kanker hebben

dat je altijd terecht kunt bij Intermezzo.

Bert

Met je eigen onderneming kun je dus daadwerkelijk iets betekenen voor de maatschappij maar ook voor je eigen werknemers, dat geeft een goed gevoel.

Fiscaal voordelig

  • Besloten Vennootschap (BV): Maximaal 50% van de winst is als gift aftrekbaar. Tot aan €100.000,- per kalenderjaar.
  • Ondernemers in de inkomstenbelasting: Maximaal 10% het van verzamelinkomen is als gift aftrekbaar van het belastbaar inkomen, met een drempel van 1%. Periodiek schenken voor vijf jaar is 100% aftrekbaar van het belastbaar inkomen.
  • IntermeZZo heeft een ANBI status en betaald over de giften geen belasting. Alle giften worden daardoor 100% goed besteed!

Andere voordelen

  • Eens per jaar word je uitgenodigd op een event voor alle vrienden van IntermeZZo. 
  • Naamsbekenheid, wij zullen jouw bedrijf onder de aandacht brengen bij de andere vrienden en onze gasten.
  • Vermelding op onze vriendenpagina met een link naar je website.
  • IntermeZZo ondersteunt als partner jouw bedrijf en personeelsleden over hoe om te gaan met kanker algemeen en met kanker op de werkvloer.
  • Ons logo voor in je (maatschappelijk) jaarverslag


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye