Vacatures voor vrijwillige gastvrouwen en gastheren

Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle, voor mensen met kanker en hun naasten, bestaat 10 jaar en groeit hard. Het aantal gasten neemt toe, de openingstijden zijn uitgebreid met enkele avonden per maand en er is een breed aanbod aan activiteiten. Er is uitbreiding nodig van het vrijwilligersteam van gastvrouwen en gastheren. Iets voor jou? Lees door en overweeg!

Voel je je aangesproken, neem dan contact op met manager Corine den Hollander, (038) 424 6088.

Puntsgewijs profiel van vrijwilliger

 • Mensen-mens, met empathisch vermogen
 • Staat stevig in het leven
 • Heeft een gastvrije, open, actieve houding
 • Kan levenservaring en/of werkervaring inzetten
 • Wil graag leren en cursussen/trainingen volgen
 • Leeftijd vanaf ongeveer 35 jaar tot en met jong gepensioneerden
 • Voldoende tijd! Dat betekent: ruimte in je agenda om te worden ingeroosterd voor tenminste een dagdeel (of meer) per week én ruimte voor o.a. inwerken, training en invallen in tijden van extra drukte of vakantieperiodes.

IntermeZZo in Zwolle nabij Isala is goed bereikbaar per fiets, met OV en auto (gratis parkeren voor de deur)

Wat biedt Intermezzo jou als vrijwilliger?

 • Betekenisvol werk voor mensen met kanker en hun naasten
 • Fijn team van betrokken vrijwilligers m/v
 • Talentwaardering en -ontwikkeling
 • Mooie locatie om te werken, nabij Isala én de natuur

Meer achtergrondinformatie

Corine den Hollander

Initiator en manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, legt uit:

”Onze vrijwilligers vormen het hart van de organisatie! In 2020 verwachten we zo’n 5.000+ bezoeken van mensen met kanker en hun naasten. De ziekte kanker en de behandeling daartegen, heeft veel impact op de kwaliteit van leven van degene die het treft. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose, zo lang iemand het nodig heeft en zo kort als het kan. Doel is dat degene met kanker voldoende steun krijgt om zelf de regie op het leven te hervatten. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoeker, voeren gesprekken en kijken samen met de gast welke activiteiten aansluiten bij wat iemand nodig heeft om het leven dat door kanker zo verandert, zelf vorm te geven. Dat gaat verder dan een kopje koffie inschenken, wat er natuurlijk ook bij hoort. Vrijwilligers zijn gastvrij, empathisch en houden ervan met mensen om te gaan. Zij voelen zich aangesproken door of betrokken bij onze gasten: mensen met kanker en hun naasten, van alle leeftijden. Naast het gastencontact en wat administratieve handelingen die daaruit voortkomen, houden we onze prachtige locatie met elkaar netjes.”

Corine den Hollander in overleg met gastvrouwen (Foto van vóór de coronamaatregelen)

We zoeken actieve, eigentijdse mensen

“We zoeken mensen vanaf ongeveer 35 jaar tot en met jong gepensioneerden die genoeg tijd hebben om zich een (of soms meerdere) dagdeel/dagdelen per week te kunnen inzetten. Flexibiliteit is daarbij belangrijk om op verschillende momenten een ‘dienst te kunnen draaien’.  Onze gasten komen vanuit een wijde regio; vaak zijn zij patiënt bij Isala Oncologisch centrum. Ook onze vrijwilligers komen uit Zwolle en van (ver) daarbuiten. Wat we vragen is dat onze vrijwilligers de visie van IntermeZZo onderschrijven. Daarom bevelen we aan onze website eens goed te bekijken: www.intermezzo-zwolle.nl. Hier staat de kern van waar IntermeZZo voor staat, beschreven. IntermeZZo heeft een nauwe samenwerking met Isala, een breed aanbod voor de gasten en een stevig vrijwilligersteam. Landelijk zijn we dan ook een voorbeeldhuis, aldus KWF en brancheorganisatie IPSO. Nieuwe teamleden krijgen gedegen trainingen in gespreksvoering en we bieden voor het hele team voortdurend scholingsmogelijkheden. We gaan uit van talentwaardering, zodat iemand zich in de rol van gastvrouw of gastheer kan ontplooien. Werk- en levenservaring zijn belangrijk in de omgang met onze gasten. We hebben een actief, open en eigentijds gastvrouwen en – herenteam van ongeveer 50 personen. Daarnaast zijn er zo’n 50 professionals die belangeloos hun diensten inzetten. Er zijn nieuwe ontwikkelingen, zoals meerdere avondopenstellingen per maand, activiteiten voor speciale doelgroepen (jongeren, ouders, speciaal mannenprogramma) plus uitbreiding van hetgeen we bieden. Isala Oncologisch centrum is ook in Meppel gevestigd. Mensen met kanker kunnen dan in de eigen omgeving bij IntermeZZo in de eigen omgeving terecht voor ondersteuning.  Er zijn ook plaatsen rondom Zwolle waar behoefte is aan een steunpunt waar mensen met kanker terecht kunnen. Daarom moeten we ons team aanvullen met ongeveer nieuwe mensen.”

Een impressie van Intermezzo …

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye