Bijeenkomst voor naasten van mensen met kanker bij IntermeZZo

Op woensdag 14 december is er bij IntermeZZo een bijeenkomst voor naasten van mensen met kanker. Kanker heb je immers niet alleen. Ook het leven van de naaste, gezinsleden, familie en vrienden wordt geraakt. Hoe fijn is het dan om anderen te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie verkeren.

IntermeZZo, centrum voor leven met en na kanker in Zwolle, is er voor de kankerpatiënt, maar nadrukkelijk óók voor degenen die dicht bij de patiënt staan. Bij de diagnose en tijdens het behandelproces komt het gewone leven van naasten ook onder druk te staan.

Er zijn vaak grote zorgen en onzekerheid om de geliefde, het gezinsleven raakt ontwricht, werken kan soms lastiger worden. Vaak gaat de naaste zorgen voor degene die de ziekte treft, neemt verantwoordelijkheden en werk over. Dat kan de partner zijn, de ouders of juist de (volwassen)kinderen, maar ook een buurvrouw, een vriend of vriendin of een collega.

Hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe blijf je zelf in balans? Hoe ga je om met onzekerheden en verdriet? Hoe doen anderen dat? Door met anderen te praten voel je herkenning en kun je ervaringen en tips uitwisselen.

Erkenning

IntermeZZo erkent de situatie van naasten. Daarom organiseert het centrum een ontmoetingsmiddag voor naasten op 14 december van 14.30-16.00 uur. Er is geen omlijnd programma, gewoon ontmoeten bij een kopje thee of koffie met wat lekkers.

Aanmelden is nodig via (088) 624 6088.

Locatie IntermeZZo: Dokter Van Thienenweg 1a Zwolle. Gratis parkeren voor de deur.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye