Dinsdagavond 12 mei genoten de vrijwilligers en gastvrouwen van IntermeZZo van een gezellige tapasavond bij De Herderin in Hasselt. Bas Brink, eigenaar van culinair centrum De Herderin, vertelt ons iets over de tapasavond, zijn inzet voor IntermeZZo en zijn bedrijf.

De tapasavond stond in het teken van genieten. Eerst hebben de vrijwilligers en gastvrouwen van IntermeZZo gezellig geborreld, waarna ze werden uitgenodigd in de keuken van De Herderin. “Iedereen ging samen aan de slag met het maken van de tapas”, vertelt Bas. Na de workshop was het tijd voor alle tapaschefs om aan tafel plaats te nemen en om de eigen culinaire creaties te proeven.

Een gezellige en culinaire ervaring rijker
Dieny, gastvrouw en culinair goeroe van IntermeZZo, vertelt: “Ik vond het super leuk en heb genoten. Geweldig om in zo’n professionele keuken te kunnen werken. Ik heb heel veel geleerd en ga me nu vol vernieuwde energie richten op onze gasten-Tapas!” Ook gastvrouw Lisenka is razend enthousiast over de tapasavond bij De Herderin: “Culinair ben ik vooral goed in het consumeren, het maken ervan is niet mijn sterkste kant”, vertelt ze. “Gelukkig werden we in De Herderin in Hasselt vriendelijk ontvangen door de twee bekwame koks, die ons exact uitlegden wat we moesten doen. En ja, dan kan ik ook koken. Ik voelde me helemaal happy. Wijntje erbij, gezellig gezelschap. De stemming zat er geweldig in. Niet alleen bij mij, maar ook bij ruim dertig andere IntermeZZo-medewerkers. Tegen 19.30 waren alle divisies klaar met hun taken, was ook het bakken, braden en grillen gereed en konden we aan tafel. Het was lekker! Hartstikke lekker. De uren vlogen voorbij. Het was zomaar 22.30 uur en de hoogste tijd weer Zwolle op te gaan zoeken. Maar niet voordat we onze gulle gastheren uitbundig bedankt hadden. Wat een avond! Super!”

Bas Brink
Bas, eigenaar van De Herderin, is in aanraking gekomen met IntermeZZo via een kennis van hem. “Zij was gast bij IntermeZZo en vertelde mij het belang van het werk van de vrijwilligers. Ze vond het mooi als iemand ook eens iets voor hen zou doen”, zegt Bas. “Ik ging snel overstag.” Daarom werd op 12 mei een gratis kookworkshop tapas maken aangeboden aan IntermeZZo. Bas vertelt verder: “Die mensen verrichten zulk goed werk en in de zorg is nu eenmaal weinig geld beschikbaar. Daarom gebeurt er vrij weinig voor de vrijwilligers die toch hun ziel en zaligheid en vrije tijd in IntermeZZo steken. Samen met andere sponsoren was het onze insteek om die mensen een avond in het zonnetje te zetten.” De Buurtslijter Zwolle en Wiegersma Zeevisgroothandel leverden de wijn en verse vis als medesponsor van de tapasavond.

Al zestien jaar runt hij met passie zijn culinaire centrum in het hart van Hasselt. Bas is hét schoolvoorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. “Als ik vrij ben, ben ik ook altijd in de keuken te vinden”, glimlacht hij.

De Herderin bestaat uit een brasserie, een restaurant en maar liefst twee kookstudio’s. Een heus culinair centrum dus. “Alles wat met eten en drinken te maken heeft, is hier mogelijk”, vertelt Bas trots. Feesten en partijen, catering, kooksessies en diner. Alles kan en dat is het grote pluspunt van De Herderin.

Met name de workshops zijn populair. Elke kooksessie richt zich op een andere wereldkeuken. Zo kunnen de deelnemers onder andere kennismaken met Spaanse, Italiaanse, Thaise en Indonesische smaken en gerechten. Een groot voordeel van het culinaire centrum is dat er grote groepen terecht kunnen voor een kookworkshop. “Groepen kunnen altijd aangeven met welke wereldkeuken ze aan de slag willen en cursisten kunnen zich inschrijven voor één van de thema-avonden”, aldus Bas. “En we werken natuurlijk altijd met verse producten van het seizoen.”