Evelien start bij IntermeZZo fietstoer langs alle nazorgcentra voor kanker

Evelien van der Werff start haar landelijke toer langs 75 nazorghuizen voor mensen met kanker op dinsdagochtend 25 mei om 10.30 uur in Zwolle. Bij Nazorgcentrum IntermeZZo stapt de ervaringsdeskundige met borstkanker op de fiets, samen met radiotherapeut-oncoloog Gabriel Paardekooper, manager van Isala Oncologisch centrum. Vrijwilligers van team IntermeZZo zullen Evelien door Zwolle leiden en dan gaat ze op weg naar het volgende huis in Dronten. Ze zal in 6 weken zeker 1400 kilometer afleggen om aandacht te vragen voor het belang van psychosociale begeleiding voor mensen met kanker en hun naasten. In haar uppie en toch niet alleen…

op de foto Evelien op de IntermeZZo-fiets. De toertocht rijdt ze op een gesponsorde Stella E-bike.

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’. De tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM.

Evelien gaat nu fietsen in plaats van vliegen. Niet zó maar. Ze doet iets waar ze zelf ook gelukkig van wordt: de nazorgcentra en inloophuizen voor mensen met kanker op de kaart zetten. In alle huizen in Nederland wordt ze ontvangen en brengt ze haar nieuwe boek. En overal fietsen er mensen een stukje met haar mee.

Aanmoedigen en uitzwaaien

Publiek is van harte uitgenodigd de schrijfster en de dokter uit te zwaaien bij het vertrek. Op het terrein van IntermeZZo is er een feestelijke happening met het Zwolse zangduo Henk en Mick, de bekende finalisten van “The Voice senior”. Vanaf 9.45 uur is publiek welkom buiten aan de Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Uiteraard op gepaste onderlinge afstand. Langs de route tussen IntermeZZo en de hoofdingang van Isala kunnen de ‘uitzwaaiers’ plaatsnemen. Er is gelegenheid tot napraat bij een kopje koffie en een Zwolse lekkernij.

Belangrijk

Radiotherapeut-oncoloog Paardekooper en voorzitter van Isala Oncologisch centrum, fietst een eindje mee vooraleer hij zijn spreekuur in Isala hervat. Met zijn support wil hij het belang van de actie onderstrepen: “Waar de ziekenhuizen, zoals Isala met het Oncologisch centrum zich richten op het fysieke genezingsproces, bieden huizen als IntermeZZo de psychosociale begeleiding. Het is een vertrouwde plek om het verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Steun richt zich op omgaan met kanker, ontspanning, ontmoeting en terugkeer in de samenleving.”

Goed doel

Evelien gaat bij elk inloophuis in Nederland haar boek persoonlijk brengen! Op 5 juli heeft ze alle huizen bezocht en sluit ze bij IntermeZZo in Zwolle haar toer van zeker 1350 kilometer weer af.

Evelien ziet twee redenen voor haar actie: “Veel mensen weten nog niet van het bestaan van deze ondersteuning en Evelien wil deze hulp meer bekendheid geven. Vanwege corona zitten veel nazorgcentra en inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten zijn gecanceld. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.”

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye