Ga je mee de Mont Ventoux op in 2018?

Gepubliceerd: 28 november 2017

Een mooie beleving die óók nog geld oplevert voor onderzoek en begeleiding bij kanker? Dat gebeurt bij het beklimmen van de Franse ‘kale berg’ de Mont Ventoux.

De Stichting Grootverzettegenkanker organiseert eens per jaar dat wandelaars, hardlopers, fietsers en handbikers samen of individueel de berg opgaan. Een pittige tocht die symbool staat voor het zware proces dat mensen met kanker én hun naasten doormaken.

In 2016 namen meerdere teams voor IntermeZZo deel en dat willen we in 2018 op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus weer realiseren. Op de eerste dag gaan de wandelaars en hardlopers de berg op. Op dag twee gaan de fietsers en handbikers de uitdaging aan.

Een team kan bestaan uit vrijwilligers en relaties van IntermeZZo, maar zeker ook gasten en/of hun familie en vrienden. Ook mensen die vanuit bedrijf of school een team willen vormen voor IntermeZZo, zijn van harte welkom.

Informatiebijeenkomst op 29 januari 2018

Iets voor jou, alleen of samen met naasten, collega’s of vrienden? Of voor iemand in je omgeving?

Op maandag 29  januari 2018 van 19.30 tot 21.00 geven we informatie en inventariseren we wat de mogelijkheden zijn. Deelname aan de informatiebijeenkomst verplicht je nog tot niets.

Sportief & emotioneel

Het is een sportieve prestatie om de berg op te gaan. Ongeveer 25 kilometer, deels stijgend. Dat vraagt voorbereiding en conditie. Het geeft een gevoel van saamhorigheid om deel uit te maken van een team: elkaar steunen en stimuleren. Het is vaak een mooie emotionele beleving voor iedereen in wiens leven kanker een rol speelt, dichtbij of verderaf.

Het kost wat, het levert (je) véél op!

  • Meedoen kost je: fysieke voorbereiding en een paar dagen tijd gedurende de deelname, inclusief het reizen. Er zijn ook kosten aan verbonden. Daarnaast moet je minimaal 400 euro bijeen halen voor het goede doel. Tijdens de informatiebijeenkomst kijken we samen welke mogelijkheden daarvoor zijn.
  • Meedoen levert jou persoonlijk veel op:
  • Al lopend jezelf ontmoeten op een andere manier: kanker in je leven verwerken, een nieuwe uitdaging aangaan, een prestatie leveren, alleen of samen met je teamgenoten, anderen ondersteunen & zelf steun aanvaarden, samen optrekken en nog veel meer…
  • De sportieve prestatie en de ontmoetingen leveren je een onvergetelijke herinnering op. Wie éénmaal ‘de Mont Ventoux’ beleefde, wordt er door geraakt.
  • Meedoen levert óók geld op. Van de opbrengst gaat:60% naar het KWF voor specifiek onderzoek40% naar het goede doel waar je voor gaat, dus naar IntermeZZo.

    En dat kan aantikken: in 2016 zorgden 3 IntermeZZo-teams (ca 30-35 personen) voor een opbrengst van 27.000 euro; in 2017 brachten vijf individuele personen  2.500 euro binnen.

Kijk eens op: www.grootverzettegenkanker.nl

Aanmelding voor de informatiebijeenkomst op maandag 29 januari 2018:

via info@intermezzo-zwolle.nl of 038 – 4246088.

Plaats: IntermeZZo, Dr.Spanjaardweg 29, gebouw B, Zwolle

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye