Grote woorden

Het jubileumjaar van IntermeZZo is van start gegaan! Al tien jaar mogen en kunnen we onze gasten, mensen met kanker en hun naasten, ondersteunen. Een decennium waarin betrokkenheid, betekenisvolle aandacht en groei centraal hebben gestaan. Mooie woorden, grote woorden. Het bijzondere is dat we ze hebben kunnen waarmaken. Dankzij al die mensen met het hart op de goede plek: onze vrijwilligers, onze samenwerkingspartners en een grote groep relaties, ondernemers en andere sponsoren. Met onze gasten én voor alle mensen die om IntermeZZo heen staan, vieren we ons 1e decennium.

Het feestelijke jubileumlogo dat door onze huisstijldesigner Jeroen Vels van Sherpa Grafisch ontwerp aan IntermeZZo is geschonken!

Even terugkijken

Op 10 februari 2010 startte Nazorgcentrum IntermeZZo in een deeltje van het B-gebouw van de Isala. Toenmalig oud-minister  van Volksgezondheid Els Borst opende ons centrum. Zij waardeerde onze eigenwijze houding om niet, zoals toen het algemene gedachtengoed was, zó ver mogelijk van het ziekenhuis een huiskamer als lotgenotenplek te starten, maar om in samenwerking met en in de nabijheid van het oncologisch centrum, een professioneel centrum te creëren. Een plek waar mensen steun vinden hoe om te gaan met kanker, eigen regie te nemen en te onderzoeken of en hoe terugkeer in de samenleving met en na kanker mogelijk is. Stap voor stap maakten we dat waar. Landelijk werd er aanvankelijk kritisch naar het ‘Zwols model’ gekeken. Intussen ziet brancheorganisatie IPSO ons gedachtengoed en de werkwijze als best practice en merkt KWF IntermeZZo als voorbeeldhuis aan.

Hoe nodig de ondersteuning is, blijkt uit de cijfers. Startten we met 16 vrijwilligers, 6 activiteiten en 500 bezoeken  in het 1e jaar, anno 2019 telden we 5.000+ bezoeken, is het aantal vrijwilligers en vrijwillige professionals de 90 gepasseerd en is het aanbod voor gasten de 50 verschillende activiteiten voorbij.

Deze groei was alléén maar mogelijk doordat we in 2018 onze huidige locatie konden betrekken. Zeker vier keer zo groot als weleer, top ingericht, nog steeds in de nabijheid van het ziekenhuis en uitkijkend op de natuur. Een plek waar mensen op adem kunnen komen.

Betrokkenheid

Een voorbeeld van betrokkenheid, bijvoorbeeld van HTC 4 Wensink Goede Doelen Toernooi 2020, waarvan we onlangs deze prachtige cheque mochten ontvangen.

Vieren

Dit jubileumjaar vieren we met verschillende doelgroepen, elk met een bijeenkomst die passend is.

  • In april is er een vrijwilligersfeest met een leerzaam tintje…
  • In mei een meet & greet met en voor onze relaties …
  • In september een bijzondere dag voor onze gasten …
  • In november een symposiumachtige setting voor de (medische) samenwerkingspartners

Vooruit kijken

Dankbaarheid, trots en ambitie, dat zijn andere grote woorden die voortdurend rondzingen.

Dankbaarheid voor alle medewerking en ook het vertrouwen dat zowel gasten als professionals, ondernemers als landelijke organisaties in ons stellen.

Trots omdat we met elkaar een centrum hebben gerealiseerd dat goed doet voor mensen die het nodig hebben.

Ambitie, omdat het nooit goed genoeg is.

We willen ons werk nog beter doen, ons aanbod nog verfijnder afstemmen op wat de gasten aangeven nodig te hebben. Samen met de vrijwilligers ontwikkelen we inhoudelijke ondersteuning op maat die directe invloed kan hebben op de kwaliteit van leven.

Bijvoorbeeld op het gebied van intimiteit en relatie. Of op het gebied van eten & drinken & smaakbeleving. Zo ontwikkelen we kookworkshops en smaakworkshops. Dit laatste samen met Isala. Veranderde smaakbeleving na chemotherapie kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven, maar er blijkt iets aan te doen!

Ondersteuning van gezinnen waar de diagnose kanker is gesteld met een coachingsgesprek, blijkt heel goed aan te slaan en zullen we verder uitbouwen.

Ook het belang van de ondersteuningsconsulenten van Isala, die spreekuur houden binnen IntermeZZo, wordt steeds meer duidelijk.

Ambitie om te groeien in kwalitatieve zin. Om onderwijs en opleidingen nader te betrekken en te groeien naar een vraagbaak, een voorbeeld voor anderen.

Ook ons informatiemateriaal en de website worden vernieuwd en nog beter afgestemd op de behoefte en wensen van de gebruikers.

Ambitie om uit te breiden in deze regio. Voor 2020 staat een dependance in Meppel op het programma. Omdat Isala Oncologisch centrum ook daar patiënten behandelt en er behoefte is aan ondersteuning en nazorg, is besloten naar een passende locatie te kijken en in de loop van 2020 de dependance te openen.

In dankbaarheid kijken we terug en met vertrouwen zien we de toekomst tegemoet!

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye