IntermeZZo gaat verhuizen

Gepubliceerd: 14 december 2017

IntermeZZo is uit haar jasje gegroeid. Voor het groeiend aantal gasten en activiteiten is ruimere huisvesting nodig. IntermeZZo verhuist in februari 2018 van het B-gebouw bij Isala naar de nieuwe plek aan de Dr. Van Thienenweg 1A, slechts enkele honderden meters verderop.

Het bestuur van IntermeZZo heeft zich sterk gemaakt om een passend pand voor IntermeZZo te vinden. Het gebouw van de voormalige kinderopvang Partou bleek hiervoor ideaal. Het bijzondere gebouw heeft de potentie om een warm en gezellig nazorgcentrum te worden. Ook de binnentuin biedt veel mogelijkheden. Omdat het pand nu de uitstraling heeft als kinderopvang, moeten er de nodige aanpassingen worden verricht.

Steun bedrijfsleven

Vastgoedinvesteerders, het bedrijfsleven en relaties zijn nauw betrokken bij de planvorming en (financiële) realisatie van verbouwing en inrichting. Ook Roparun, Isala en Stichting Vrienden van Isala zetten zich samen met IntermeZZo in om de verhuizing te realiseren. IntermeZZo is heel dankbaar voor de enorme betrokkenheid van alle partijen. Omdat IntermeZZo is aangewezen op sponsoring, subsidies en giften vraagt het (financiële) steun van het Zwolse bedrijfsleven en de Zwolse gemeenschap. Dit onder het motto: Door Zwolle, Voor Zwolle!

Aanleiding

IntermeZZo is in ruim zeven jaar tijd uitgegroeid van 500 bezoeken per jaar naar meer dan 4.000 in 2017. Dit is het gevolg van de toenemende vraag naar begeleiding, informatie en welzijnsactiviteiten die aansluit bij de behoefte van mensen met kanker. IntermeZZo voorziet in deze vraag voor de regio Zwolle. IntermeZZo wordt ook landelijk als goed voorbeeld aangemerkt door het KWF en overkoepelend samenwerkingsverband IPSO. Dit vanwege het brede aanbod en de unieke samenwerking met Isala Oncologisch centrum.

Begeleiding en groei

In 2018 start een pilot vanuit Isala om patiënten met kanker beter te ondersteunen op psychosociaal vlak met de inzet van een ondersteuningsconsulent. Deze brengt samen met de patiënt in kaart welke begeleiding nodig is om het leven met kanker zo goed mogelijk aan te kunnen. De consulent krijgt gespreksruimte bij IntermeZZo. Zo kunnen mensen meteen kennismaken met het nazorgcentrum. Dit betekent een toename van het aantal bezoekers. Met de nieuwe huisvesting kan IntermeZZo deze groei aan. Binnenkort start een wervingscampagne voor  vrijwillige gastvrouwen en gastheren, want ook deze groep zal mee groeien.

Bijdragen?

Stichting IntermeZZo is een stichting met de ANBI-status. Bedrijven en ondernemers die willen bijdragen  in geld of diensten, kunnen contact opnemen met Corine den Hollander, manager van IntermeZZo via (038) 424 6088.  Iedereen die IntermeZZo een warm hart toedraagt kan een donatie doen via de website.

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye