Kerstlounge voor jonge mensen met kanker in tuin IntermeZZo

Gepubliceerd: 6 december 2018

Elke vrijdagmiddag vanaf 14 uur kunnen jonge mensen met kanker (en hun naasten) elkaar ontmoeten bij Nazorgcentrum IntermeZZo. Dan is er AYA-lounge. Op vrijdag 21 december is er een extra sfeervolle kerstlounge in de wintertuin van IntermeZZo, met winterse lekkernijen rond de vuurkorf. Het thema is ‘een boompje opzetten over het leven’, waarbij op speelse wijze van alles aan de orde kan komen waar jonge mensen met kanker mee te maken krijgen. Speciale vrijwilligers begeleiden de bijeenkomst. De kerstlounge is gericht op ontmoeten, licht en warmte. Het is de laatste AYA-lounge van 2018. Op vrijdag 11 januari 2019 start de wekelijkse AYA-lounge weer.

AYA is een wereldwijde naam die staat voor Adolecents & Young  Adults, mensen tussen 18 en 35 jaar die de diagnose kanker kregen. Voor vrouwen met borstkanker wordt bij IntermeZZo de leeftijd van 39 jaar aangehouden.

Bij jonge mensen die kanker hebben of hadden, spelen vanwege hun levensfase andere vraagstukken dan bij mensen boven de veertig. Vraagstukken gaan over vriendschap en relaties, toekomst, kinderwens en gezin, opleiding, werk en carrièremogelijkheden, financiën en verzekeringen. Heel concrete vragen borrelen vaak boven: van ‘kan ik een hypotheek afsluiten’ tot ‘hoe kan ik betekenis geven aan mijn leven tijdens of na de ziekte’.

Naasten

De AYA-lounge is ook bedoeld voor naasten van degene die kanker heeft, zoals de partner, ouders, broers of zussen, vrienden en vriendinnen of naaste collega’s. Ook bij de kerstlounge zijn zij van harte welkom.

Aanmelden is gewenst: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter Van Thienenweg 1A Zwolle, bereikbaar op werkdagen: (06) 53 76 71 45.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye