Knallende kickoff KindermeZZo met onderwijsminister Arie Slob

Gepubliceerd: 17 september 2018

Met een ferme prik in een bal gevuld met ballonnen en confetti, opende Onderwijsminister Arie Slob zaterdag 15 september KindermeZZo. Daarmee ging het Kidsfestival van start, een zonovergoten feest voor jong en oud op het terrein van Nazorgcentrum IntermeZZo. Vanaf nu is er een speciale plek voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker dichtbij is: KindermeZZo.

De vrijwilligers van Stichting Bike-4life en Nazorgcentrum IntermeZZo organiseerden het Kidsfestival en zorgden ervoor dat het één groot feest werd voor jong en oud. Hele gezinnen en families hadden een heerlijke middag met vermaak, sport en spel en lekkernijen. Nagenoeg alles werd gesponsord door de enorme inzet van Bike-4life. Ook vele vrijwillige professionals verbonden aan IntermeZZo droegen hun steentje bij.

Mensen die genieten en lachen levert altijd een goed gevoel op. Bij de uitreiking van de prijzen, verbonden aan de kleurwedstrijd, zorgde de reactie van kinderen voor de nodige emotie. De geestdrift waarmee kinderen de kleurplaten hadden ingekleurd en versierd, leverde prachtige plaatjes op. De jury had er dan ook een hele klus aan om, goed beargumenteerd, de mooiste uit te kiezen.

Tot elf uur ’s avonds gekleurd

Alle kids waren blij met de gewonnen prijs. Een VIP-tripje uit naar Landstede Basketbal of een PEC, uit eten met het gezin bij een restaurant of  een muurschildering op een kinderkamer, het werd in dank aanvaard.

De drie fonkelnieuwe fietsen werden natuurlijk door iedereen begeerd. En heel speciaal door Myra. Bij de prijsuitreiking zat ze er gespannen bij. Toen bleek dat zij de hoofdprijs in haar categorie (bovenbouw) had gewonnen, barstte ze in tranen uit. Toch greep ze de microfoon want ze wilde haar tranen wel toelichten. Ze had de avond tevoren tot elf uur zitten kleuren want ze wilde er echt een bijzondere plaat van maken, zo vertelde ze snikkend. Haar fiets was stuk en de wilde zó graag een nieuwe! En die won ze met haar prachtplaat.Toen ze ook nog hoorde dat ze zelf een kleur mocht uitzoeken, was haar vreugde helemaal compleet.

In het publiek hielden maar weinig volwassenen het droog bij zo veel kindervreugde.

Later bleek dat de ook winnares van de fiets voor de middenbouw een bijzonder wens vervuld zag. De stille Eva kwam samen met haar oma één op één met iemand van de organisatie delen dat zij altijd de fiets van haar oudere zusje kreeg. En dat ze daar heel tevreden mee was, maar nu voor het eerst een nieuwe fiets kreeg. Ze moest er bij slikken en haar oma was helemaal beduusd. Samen gingen ze naar huis om het goede nieuws te melden aan de ouders. In de consternatie konden de niet het mobiele nummer van de ouders oplepelen om hen te bellen …

 

Wat is KindermeZZo?

KindermeZZo is bedoeld voor kinderen die opgroeien in een gezin of familie waar kanker speelt. Bij de ouders, een broertje of zusje, bij de (oppas)grootouders. Kanker bij iemand die hen vertrouwd is, heeft een enorm impact op kinderen. Immers, kanker heb e niet alleen.

Nazorgcentrum IntermeZZo richt zich op ondersteuning van volwassenen met kanker en hun naasten. KindermeZZo biedt kinderen in de basisschoolleeftijd een veilige en fijne plek. Met een gezellig kinderprogramma eens per twee weken op de woensdagmiddag. Ontmoeting met andere kinderen in dezelfde situatie én even uit de thuissituatie kunnen stappen, bieden herkenning en ontspanning. Vrijwilligers met opleiding en ervaring op het gebied van kinderen, begeleiden de middagen.

 

Vraagbaak voor ouders en leerkrachten

Voor ouders en leerkrachten wil KindermeZZo zicht tot een centrum ontwikkelen waar vragen neergelegd kunnen worden.

Voor ouders is er de voorlichting “Kanker binnen je gezin”, waar een deskundige informatie geeft en (vanuit ervaring) met ouders in gesprek gaat en vragen beantwoordt.

Voor leerkrachten is er, door de kleurwedstrijd van KindermeZZo op alle basisscholen in Zwolle onder de aandacht te brengen, als het ware een zaadje neergelegd. Wanneer leerkrachten in hun klas te maken krijgen met leerlingen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, dan kunnen ze ouders wijzen op KindermeZZo. Of er zelf hun licht opsteken; bellen met vragen en een bezoekje kan ook.

Zelf informatie opzoeken kan via de nieuwe website: www.kindermezzo.nl  Deze is geschikt voor kinderen én volwassenen.

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye