Landstede-studenten Bart en Nina doneren 800 euro aan IntermeZZo met inzet ‘personal training’

Gepubliceerd: 11 mei 2018

Bart Riezebos en Nina Scholten, studenten aan de opleiding Sport & Bewegen aan Landstede, hebben 800 euro binnen gehaald voor IntermeZZo. Zij deden dit door het geven van twee personal trainingstrajecten bij sportstudio Peppergym. De personal training werd bij opbod ‘verkocht’. Voor elk traject, dat bedoeld was als stageopdracht, werd 400 euro geboden. Bart en Nina hebben allebei de stage voor hun MBO-4 opleiding met goed resultaat afgerond, de kandidaten hebben hun conditie verbeterd en IntermeZZo is erg blij met het gedoneerde bedrag.

Deze week kwamen Bart en Nina hun donatie overhandigen aan Corine den Hollander, manager van IntermeZZo. Niet in de vorm van een cheque werd 800 euro aangeboden, maar heel origineel en passend bij hun actie, in de vorm van een ‘kettlebell’.

Nina: ”Kettlebells gebruiken we ook echt. Mijn kandidaat bijvoorbeeld; zij is een dame die kracht wilde opbouwen en werken aan behendigheid. Daarmee is zij heel goed op weg. Ik heb er veel van geleerd en ben goed begeleid door eigenaar Dirk van de Worp van de Peppergym.”

Bart vertelt dat ook hij heeft gemerkt dat zijn kandidaat flink resultaat heeft van de training: “Naast het trainen had de heer die ik begeleidde voedingsadvies nodig. Het was redelijk complex, dus dat werd echt maatwerk. Met een speciale voedings-app kon ik hem ook buiten de training ondersteunen.”

De beide studenten zijn gegroeid in het geven van sporttraining en -les en gaan verder met een HBO-opleiding die aansluit. Bart gaat fysiotherapie doen en Nina overweegt de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie.

 

Niet alleen

Nazorgcentrum IntermeZZo ondersteunt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose, zo lang als nodig. En hun naasten, want, zo hebben Nina en Bart ervaren in hun persoonlijke leven: kanker heb je niet alleen. Nina en Bart hebben dan ook heel bewust gekozen voor IntermeZZo als goede doel voor hun donatie. Ze toonden zich tijdens de rondleiding door de nieuwe locatie zeer geïnteresseerd in hetgeen geboden wordt aan gasten. De bijzondere kettlebell van 800 piek hebben zij zelf een mooi plekje gegeven in de hal van IntermeZZo. En natuurlijk het gebruik gedemonstreerd, zodat het IntermeZZo–team af en toe wat oefeningen kan doen.

Goed besteed

Waar de 800 euro aan wordt besteed? Corine: “In augustus wordt de jaarlijkse Triumph Oldtimertourtocht weer georganiseerd door de Triumph-club. Dan kunnen ongeveer 30 gasten een dagje uit met een privéchauffeur in een oldtimer. Met dit bedrag kunnen we de extra’s op deze dag betalen. Het is altijd een dag met een gouden randje die veel mensen goed doet.  Met dank aan Bart, Nina en Peppergym! Niet alleen voor hun donatie, maar ook voor hun belangstelling en betrokkenheid. We feliciteren hen van harte met het diploma dat ze binnenkort krijgen en wensen hen veel succes met de vervolgstudies.”

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye