Lezing van schrijver Erik Huisman 

Gepubliceerd: 19 juni 2023

Denk je dat je loopblessure hebt, heb je kanker. En niet zo’n beetje ook. Uitgezaaid. Ongeneeslijk. Topfit en doodziek. Tegelijk! Dat was het scenario waarmee Erik Huisman (1960) drie jaar geleden te maken kreeg. Inmiddels heeft Erik Huisman heeft zijn tweede boek uitgebracht. Vorig jaar debuteerde hij met Mallemolen – Een prachtig kankerjaar. En nu is er Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar. Woensdag 30 augustus geeft hij een lezing bij IntermeZZo.

Meteen na de diagnose kwamen ervragen: ‘Hoe pakt dit uit? Hoe red ik me? Wat doe ik?’

Inmiddels zijn we bijna drie jaar én een omslag in Eriks leven verder. De behandelingen en bijwerkingen grepen diep in in het leven van de oud-docent, ex-journalist, voormalig medewerker van de TU Delft en oud-topsporter. Maar hij staat (nog), leeft voluit en droomt, dwars door alles heen.

Over zijn belevenissen, successen en hobbels op zijn pad, schreef Erik een blog en hij maakte twee boeken: ‘Mallemolen – Een prachtig kankerjaar’ en ‘Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar’. Hij houdt interactieve lezingen op basis van die boeken en zijn recentere belevenissen. Als Erik leest en vertelt, neemt hij je mee laverend tussen indringend en vederlicht. Er is ruimte voor een lach, een traan en alles ertussenin.

De lezing bij IntermeZZo is voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, zelf of als naaste. Ook professionals in de zorg en ondersteuning van mensen met kanker kunnen deelnemen. Datum: woensdag 30 augustus van 19.00 – 20.30 uur. Kosten 5 euro p.p. Graag aanmelden bij IntermeZZo info@intermezzo-zwolle.nl of bel (088) 624 6088. Als je het boek wilt kopen, kan dit ter plaatse contant a € 22,99. Wil je meer weten? Ga naar agenda/omgaan-met-kanker/.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye