Mooie ontmoetingen en complimenten tijdens Open Huis

Tijdens het Open Huis in onze nieuwe locatie hebben we ruim 350 mensen mogen begroeten. Iedereen die belangstelling had kon een kijkje nemen en ervaren waar een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten voor bedoeld is.  Door de zomerse temperaturen werd de uitbottende tuin, met uitzicht op de natuur, een plek voor mooie ontmoetingen, gesprekken en belevenissen.

Corine den Hollander kijkt zeer tevreden terug: “Met ons team hebben we voor een persoonlijk ontvangst gezorgd. Voor sommige bezoekers was het een eerste kennismaking die zij als prettig vrijblijvend hebben ervaren. Gasten die in verleden van IntermeZZo gebruik maakten en vanuit betrokkenheid kwamen kijken, waren blij verrast over de prachtige accommodatie. ‘Indrukwekkend en ontroerend’, zo zei een dame die 7 jaar na haar periode bij IntermeZZo even terug kwam, omdat ze er destijds zoveel aan had gehad. Een echtpaar noemde ons centrum ‘een plek waar je tot rust kunt komen, omdat alles in en om het pand harmonie en warmte uitstraalt. Nog los van wat jullie inhoudelijk kunnen bieden aan mensen van wie de wereld op zijn kop staat.’  Hartverwarmend, zulke reacties.”

Wensboom en buitenkunstwerk

Wie wilde kreeg een kaartje om een wens op te schrijven. Het kaartje werd in een speciale wensboom werd opgehangen. Deze jonge appelboom is onlangs in de tuin geplant en zal binnenkort vruchten gaan dragen. Symbolisch voor IntermeZZo, zo stond op één van de wensen: ‘Goede zorg geeft de mooiste vrucht’.

Veel bezoekers wilden wel schilderen als bijdrage aan een groter kleurrijk kunstwerk. Dit is buiten geplaatst, onder de overkapping van de (ook al) nieuwe schuur. Docent Arnoud stelde met de bezoekers een compositie samen en gaf uitleg over ieders persoonlijke kleurgebruik en plaatskeuze.

Ook familie van het vrijwilligersteam toonde belangstelling en genoot ervan om zelf te zien waar de IntermeZZo-vrijwilliger thuis al zo vaak over had gesproken. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht.  Van de demonstraties en activiteiten werd goed gebruik gemaakt. Onze masseurs en schoonheidsspecialiste hebben heel wat mensen laten kennismaken met ontspanning, evenals de yogadocent. Onder leiding van de creatieve docent werd een kunstwerk voor buiten gemaakt, met volwassenen en kinderen.

In de watten

Twee ‘Wattendames’ legden de gasten op ludieke manier in de watten. Een heer reageerde: “Ik werd helemaal uit mijn comfortzone gehaald. Maar de wattendames vertelden een prachtig verhaal dat me echt raakte. Een bijzondere beleving op een bijzondere plek.” Voor iedereen was er wat lekkers te drinken en te eten. De meeste mensen zochten een fijne plek in de tuin of in de gezellige huiskamers. Ook kids werden in de watten gelegd met het springkussen, spekkies en een klein cadeautje. De heerlijke bolletjes van de ijscoman gaven de dag een zomers en feestelijk tintje.

 

Dankbaar

Er vonden geanimeerde gesprekken plaats en hernieuwde contacten met de vrijwilligers en gasten onderling. Corine: “Ik hoorde ook veel waardering voor hetgeen we inhoudelijk kunnen bieden. Veel bezoekers gaven aan het IntermeZZo te gunnen om een goede doorstart te kunnen maken in de best passende omgeving die we maar kunnen wensen. Opvallend was ook dat er nogal wat mensen hun diensten aanboden. Heel inspirerend om IntermeZZo met bestaande en nieuwe vrijwilligers en professionals te kunnen door ontwikkelen. Het pand en de tuin zijn ingericht, ons vrijwilligersteam is goed meegegroeid.  We zijn klaar voor de toekomst!

Rest ons grote dank voor de inzet van de vele ondernemers uit Zwolle en de regio. Zonder hen, en financiële ondersteuning van Roparun en Stichting Vrienden van Isala, hadden we deze geweldige move naar dit prachtige pand, niet kunnen maken. Deze open dag konden we organiseren met financiële steun van Rotaract Club Zwolle. Ik ben dankbaar dat zó velen het belang van nazorg voor mensen met kanker en hun naasten, erkennen!”

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye