Nazorgcentrum IntermeZZo vanaf 12 februari in nieuwe locatie

IntermeZZo is verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Dr. Van Thienenweg 1A. Op 12 februari gaan de deuren open en wordt het programma met voorlichting en activiteiten voor de gasten in het royale en sfeervolle pand aangeboden. IntermeZZo is ongelooflijk dankbaar voor de inzet van alle partijen en ondernemers die het nieuwe nazorgcentrum hebben gerealiseerd.

IntermeZZo was in het B-gebouw van Isala uit haar jasje gegroeid. Voor het toenemend aantal gasten en activiteiten was ruimere huisvesting nodig. Het gebouw van de voormalige kinderopvang Partou bleek ideaal, met de potentie om, na renovatie en herinrichting, een warm en gezellig nazorgcentrum te worden. Manager Corine den Hollander: “En dat is nu gerealiseerd, met grote inzet van vastgoedinvesteerders, het bedrijfsleven uit Zwolle en de regio en vele relaties en sponsoren. Alle partijen hebben zich enorm ingezet bij de planvorming en (financiële) realisatie van verbouwing en inrichting. Roparun leverde een fikse financiële bijdrage en ook de Stichting Vrienden van Isala draagt bij om de verhuizing te realiseren. We zijn heel dankbaar voor de enorme betrokkenheid van alle partijen. Steeds meer ondernemers en organisaties erkennen het belang van IntermeZZo. De bereidheid om zó veel te regelen en te organiseren ervaren we als hartverwarmend.”

IntermeZZo 2.0

“Vanaf maandag 12 februari ontvangen we mensen met kanker en hun naasten in het nieuwe pand. Daar is alles technisch gerenoveerd, waar nodig verbouwd en geschilderd. Ook is er een semiprofessionele keuken geplaatst voor kookworkshops. Het eindresultaat zoals de interieurarchitect dit heeft ontworpen, is nog niet zichtbaar. In de komende weken wordt het nieuwe meubilair geleverd en vervangen we stap voor de stap de oude inrichting.

Ook de patiotuin wordt, vanuit de bestemming kinderspeelplaats, opnieuw vormgegeven en aangelegd. Dit gebeurt in het voorjaar. Gasten kunnen er straks rustig verblijven, met zicht op de prachtige natuur aan de achterzijde. Met de grotere ruimtes zijn er ook nieuwe mogelijkheden die we kunnen gaan ontwikkelen. Zo groeien we verder uit tot IntermeZZo 2.0.”

Aanleiding

IntermeZZo is in ruim zeven jaar tijd uitgegroeid van 500 bezoeken per jaar naar meer dan 4.000 in 2017. Dit is het gevolg van de toenemende vraag naar begeleiding, informatie en welzijnsactiviteiten die aansluit bij de behoefte van mensen met kanker. IntermeZZo voorziet in deze vraag voor de regio Zwolle. IntermeZZo wordt ook landelijk als goed voorbeeld aangemerkt door het KWF en overkoepelend samenwerkingsverband IPSO. Dit vanwege het brede aanbod en de unieke samenwerking met Isala Oncologisch centrum.

Groei

In de loop van 2018 start een pilot vanuit Isala Oncologisch centrum om patiënten met kanker beter te ondersteunen op psychosociaal vlak met de inzet van een ondersteuningsconsulent. Deze brengt samen met de patiënt in kaart welke begeleiding nodig is om het leven met kanker zo goed mogelijk aan te kunnen. De consulent krijgt gespreksruimte bij IntermeZZo. Corine: “Zo kunnen mensen meteen kennismaken met ons nazorgcentrum. Dit betekent verdere toename van het aantal bezoekers. Met de nieuwe huisvesting kunnen we deze groei aan. Het team vrijwillige gastvrouwen en gastheren breiden we daarom ook uit. Door de wervingscampagne heeft zich al een aantal geschikte mensen aangemeld. Zij lopen nu met het team mee om te ervaren of dit werk bij hen past. Bij wederzijdse positieve ervaring, krijgen de nieuwe vrijwilligers een inwerkprogramma en training. Gestaag groeien we door, met als doel kwalitatief zo hoogwaardig mogelijke nazorg voor mensen met kanker en hun naasten.”

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye