Tijdens coronaperiode: voor gasten wekelijkse digitale ‘Schrijfsalon’ voor thuis

Gepubliceerd: 14 april 2020

Nu Intermezzo vanwege de corona-maatregelen, als locatie is gesloten voor gasten, biedt IntermeZZo een aantal activiteiten digitaal aan. Zo kun je thuis zelf, op jouw eigen tijd iets doen. Bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen of op een creatieve manier bezig zijn met wat kanker in jouw leven betekent.

Eén van de creatieve activiteiten is de ‘schrijfsalon’. Gastvrouw/docente Atty van Lenteren biedt de schrijfsalon per mail aan, elke week. Je kunt je kosteloos daarvoor aanmelden. Bel met IntermeZZo om je aan te melden (06) 53 76 71 45.

Wat is een schrijfsalon?

Als je kanker hebt of hebt gehad is er soms een groot verlangen om je hart te luchten, maar je wilt dat niet altijd ten overstaan van een ander doen. Schrijven kun je inzetten om stil te zijn en aandacht te geven aan jezelf, het ordenen van gedachten en om te ontdekken wat je nodig hebt op dit moment.

In moeilijke tijden kan er behoefte zijn aan relativering en evenwicht. Al schrijvend ga je op zoek naar balans. Met korte, speelse schrijfoefeningen en werkvormen. Deze zorgen er voor dat je al die gedachten die in je hoofd rond dwarrelen, niet hoeft te onthouden. Schrijven ordent en geeft rust.

Schrijfsalon thuis via de mail?

Creatief schrijven is bedoeld om op een ontspannen manier naar jezelf te luisteren. Schrijfervaring of schrijftalent is niet nodig.

De opdrachten zijn eenvoudig te doen en één ding is zeker: het zal je verrassen, verrijken en ook rust geven. Je schrijft met een pen die je lekker in de hand ligt, in een mooi boekje of schrift. Je schrijft puur voor jezelf aan de hand van een toepasselijke opdracht. Maar je kunt hetgeen je hebt geschreven ook delen met je partner of huisgenoot. Of met iemand anders die je daarvoor uitkiest, bijvoorbeeld per telefoon of skype of digitaal).

Positieve ervaring

Met de vaste deelnemers aan de tweewekelijkse schrijfsalons van Atty is de afgelopen weken al geëxperimenteerd om opdrachten per mail te ontvangen. De deelnemers ervaren het als positief. Thuis schrijven, zelfs zonder de warme sfeer van de live-schrijfsalon,  blijkt voor nu een goede oplossing te zijn. Het onderdeel dat in de live-schrijfsalon heel waardevol is, namelijk “aan elkaar voorlezen en er eventueel over praten”  is natuurlijk niet mogelijk. Die extra waarde om respectvol naar elkaar te luisteren, komt vast in de toekomst weer.

Hoe kun jij deelnemen aan de schrijfsalon thuis?

Wanneer mensen aan willen sluiten die nog niet eerder hebben deelgenomen aan de schrijfsalon, dan kan dit. Je kunt je aanmelden door te bellen met IntermeZZo (06) 53 76 71 45. Voorafgaand aan de schrijfopdracht per mail,  krijg je een telefoontje van Atty, waarin zij de techniek van het creatief schrijven uitlegt.

Een pen die lekker schrijft, een mooi boekje of schrift, steek een lichtje erbij aan en zet een kopje thee klaar. Schrijfsalon thuis…

Voorbeeld

Een voorbeeld van een elfje (gedichtje van elf woorden in de volgorde van het aantal woorden: 1-2-3-4-1)  gemaakt in de schrijfsalon:

Jij

Stil luisterend

Naar mijn verhaal

Ik naar het jouwe

Troostend

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye