Nieuws: Sfeervolle AYA-avondlounge (ontmoeting voor jonge mensen met kanker uit heel NL) in tuin bij IntermeZZo

Gepubliceerd: 5 juli 2022

Als aftrap van het nieuwe seizoen 2022-2023 organiseren we voor AYA’s (jonge mensen met kanker) een informele ontmoetingsavond in de tuin van IntermeZZo met een zomers tintje. Ontmoeting, allerlei proeverijen, hapjes-en-drankjes, livemuziek en meer … De vertrouwde vrijwilligers zijn er uiteraard ook.

AYA is de afkorting van: Adolescents and Young Adults. Het is een term die landelijk wordt gebruikt voor mensen in de leeftijd van 18- 40 jaar met de diagnose kanker.

Als je jong bent en de diagnose kanker krijgt, staat je leven op de kop! Vaak spelen er dan andere vragen en problemen dan bij ouderen met de diagnose kanker.

Het ziekenhuis biedt alle medische behandeling en begeleiding. Voor persoonlijke en sociale vraagstukken die spelen op jongere leeftijd, kan ondersteuning gericht op jouw leeftijdscategorie, helpend zijn. IntermeZZo biedt daarom meerdere ontmoetingsmogelijkheden per maand, zodat AYA’s elkaar kunnen ontmoeten. Herkenning bij elkaar, uitwisselen en leren van elkaar in een informele sfeer is de bedoeling. Tijdens thema-avonden kunnen vraagstukken worden aangekaart als vriendschappen en relaties, kinderwens, aansluiting vinden bij leeftijdgenoten die geen kanker hebben, kun je verder met studie of werk, loopbaanveranderingen, verzekeringen en hypotheken en meer.

Ontmoetingsavond ook bedoeld voor AYA’s van ver

De sfeervolle ontmoetingslounge op 15 september is extra uitgebreid en duurt wat langer, zodat mensen uit Zwolle, maar ook uit verre regio’s elkaar kunnen treffen en herkenning vinden bij elkaar. De tuin is mooi aangekleed en de sfeer lounge-achtig. Twee jonge muzikanten van het Zwolse conservatorium Artez, Thomas Reining en Thijs van Boheemen, verzorgen lekkere jazzy muziek. Ook de catering past bij het lichte sfeertje van een tuinlounge, met verrassende (non)alcoholische drankjes en hippe hapjes. Ontspanning is extra belangrijk in een tijd van spanning rond en na kanker.

Wanneer

AYA-avondlounge vindt plaats op donderdag 15 september van 19.00-ca 21.30 uur. Je kunt gratis parkeren voor de deur.

Aanmelden

Om te zorgen dat er voldoende lekkers is, is nodig dat je je aanmeldt voor de AYA-lounge. Dat kan via (088) 624 6088 op werkdagen van 9.00-17.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de avond.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye