Opnieuw groei

Terugkijkend op de laatste maanden, zien we een significante groei in het aantal bezoeken. Goed dat IntermeZZo wordt gevonden door mensen die ondersteuning bij het leven-met-kanker nodig hebben. Om onze gasten goed van dienst te kunnen zijn is het nodig dat IntermeZZo financieel gesteund wordt. Deze maand mochten we een mooie cheque in ontvangst nemen!

Mannen

Het aantal mannen dat bij IntermeZZo komt voor een gesprek, de mannenavonden, manneninloop, Aikido en ontspannend activiteiten neemt stevig toe. Verwijzing vanuit Isala of de ondersteuningsconsulent, mond-tot-mond communicatie, publicaties in pers en via sociale media, allerlei manieren die ertoe leiden dat mannen de weg weten te vinden.

Ouders en kinderen

Kidsmiddagen

Ook ouders van (jonge) kinderen zien we vaker en op specifieke momenten. Tijdens de goed bezochte kidsmiddagen bij KindermeZZo, blijven ouders vaak spontaan in de huiskamer. Terwijl de kinderen hun eigen programma volgen met begeleiding van onze pedagogisch geschoolde vrijwilligers, zoeken zij elkaar op. Ze vinden herkenning bij elkaar en wisselen ervaringen uit.

Themavond ouders

Daarnaast zijn er eens per maand oudersavonden; hiervoor brengen we van tijd tot tijd een thema in. In december wordt dat: ‘Hoe praat je met elkaar, wanneer jij en/of je kind/puber dat lastig vindt?’ Gezinscoach/ rouw- en verliesdeskundige Gijs Visser leidt het thema in.

Coachingsgesprek

De nieuwe dienstverlening die we onlangs zijn gestart, een éénmalig coachingsgesprek voor het gezin aan het begin van het behandel traject, voorziet in een behoefte bij ouders. Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om aan de start van het behandeltraject een gezinscoach te betrekken. Zo komt het gezin direct op het best passende spoor om samen gesterkt de pittige tijd in te gaan. Van jonge kinderen komen alleen de ouders, ouders met kinderen boven 12 jaar en pubers komen als gezin. De ervaringen in de eerste maanden zijn positief.

Lekkere cheque!

Team IntermeZZo ging begin september met acht personen de Mont Ventoux op, team ‘Samen op weg’ uit Hasselt met nog meer mensen. Voor KWF en voor IntermeZZo.

Het werd een pittige sportieve uitdaging en een bijzondere belevenis. Vóór die tijd was door iedere individuele deelnemer sponsorgeld verzameld. Op 17 november werden tijdens de slotavond 2019 de cheques uitgereikt aan alle goede doelen. De cijfers zijn te zien op de foto’s.

Het Hasselter team werd onlangs uitgenodigd voor een rondleiding bij IntermeZZo om te zien en te voelen wat nazorg bij kanker inhoudt. De toch al geweldig gemotiveerde mensen waren onder de indruk. En IntermeZZo van hun inzet! Met grote dank aan hen, de lopers en fietsers van team IntermeZZo en allen die hebben bijgedragen aan het welslagen van de jaarlijkse Mont Ventoux actie, www.grootverzettegenkanker.nl  

Voorbereidingen op 2020

Momenteel wordt het programma voor 2020 bij IntermeZZo gevuld met een scala aan activiteiten voor onze gasten. Bij de voorbereidingen daarvan was één ding opmerkelijk: alle professionals die werden gevraagd of zij komend jaar opnieuw hun diensten belangeloos willen inzetten, zeiden JA. Hartverwarmend!

Zo kunnen we weer een gevarieerde jaaragenda samenstellen met informatie en activiteiten die mensen met kanker steunen in het proces de regie op hun leven te herpakken.

Vrijdag 3 januari  traditionele nieuwjaarsbrunch voor gasten en team

Op vrijdag 3 januari 2020 is er bij IntermeZZo de traditionele nieuwjaarsbrunch voor onze gasten en het team. Met elkaar willen we erbij stil staan dat er, hoe dan ook, een nieuw jaar is aangebroken. Geen snelle ‘beste wensen’, maar met aandacht nieuwjaarswensen uitspreken. Elkaar ontmoeten, praten, uitwisselen, wat lekkers eten en drinken. Kortom: tijd voor echt contact.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye