Pedagogisch geschoolde vrijwilliger(s) gezocht voor KINDERMEZZO

Gepubliceerd: 29 april 2021

Bij KindermeZZo komen kinderen van wie één van de ouders kanker heeft of had. Kanker zet het leven op de kop en ontwricht het normale gezinsleven. Niks is meer vanzelfsprekend. Op school is een kind vaak de enige in de klas. Bij KindermeZZo vinden kinderen herkenning, erkenning en ontspanning. De kinderen (in de basisschoolleeftijd) worden begeleid door een team vrijwilligers met een pedagogische achtergrond. KindermeZZo zoekt voor dit team één of twee nieuwe vrijwilligers (m/v).

Wie zou vrijwilliger kunnen zijn?

Mensen die de kids begeleiden hebben een pedagogische opleiding en ervaring met kinderen. Zij moeten zich kunnen inleven in kinderen die in een pittige periode van hun leven verkeren.

De nieuwe vrijwilliger staat stevig in de schoenen en kan omgaan met verlies en verdriet. De kidsvrijwilliger is (een beetje) creatief en kan samen met anderen een jaarprogramma ontwikkelen. Het zou een bijvoorbeeld een (voormalige) leerkracht kunnen zijn of iemand met een achtergrond in de kinderopvang, BSO of welzijnssector of …?

“Het is een soort vreugde, elke keer dat ik hier kom voel ik dat ik vrij ben. Ik kan mijn gevoel uiten en gewoon mezelf zijn.” Benthe (11)

Kom eens meelopen op de kidsmiddag

Vanaf woensdag 12 mei herstart het programma tot aan de zomervakantie. Mensen die belangstelling hebben om vrijwilliger te worden, kunnen in deze periode op woensdagmiddag meelopen om te voelen of het werk bij KindermeZZo past. Na de vakantie kan de nieuwe vrijwilliger dan zelfstandig verder, in samenwerking met enkele andere vrijwilligers.

Eerst maar eens kennismaken

Belangstelling? Kijk op www.kindermezzo.nl Bel met manager Corine den Hollander voor een kennismakingsgesprek op locatie (038) 424 6088.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye