Persbericht – Jonge mensen met kanker mogen auto’s slopen

Gepubliceerd: 30 april 2024

Gewapend met graffiti en ‘wapens’ molesteren jonge mensen met kanker (AYA’s) zaterdag 8 juni auto’s van Ragecar. Op autosloperij Marsparts in Zwolle staan speciaal voor deze groep drie auto’s klaar. Monique van der Meer begeleidt de AYA’s bij IntermeZZo. Zij noemt het een ultieme manier om gevoelens te uiten. “En ook om samen, met leeftijdsgenoten die hetzelfde doormaken, een hoop lol te hebben.”

Het verzoek om auto’s te slopen, kwam vanuit de groep jonge mensen die regelmatig de AYA-lounges bezoekt bij IntermeZZo, het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker. “Tot onze grote blijdschap krijgen we dit uitje cadeau van Ragecar. Dat betekent dat we met twintig jonge mensen die de diagnose kanker kregen tussen hun 18de en veertigste uiting gaan geven aan onze gevoelens.” Samen een auto slopen, molesteren, met ‘boze’ graffiti vol spuiten. Het zijn helende momenten, zegt Monique. “De diagnose kanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Je lijf komt in een soort vechtstand, hoe fijn is het om dan al die opgekropte gevoelens te kunnen uiten. En dat gaan we dus samen doen.” 

Tik de ramen in, ram de bumpers eraf, sla deuken in de deuren en het plaatwerk, verpest het gehele interieur en dashboard. Je kan het niet gek genoeg maken, als het stuk kan, maak het dan stuk! Om de auto vooraf voorzien van een kreet of tekening staan graffitimaterialen klaar. Laat al je emoties er uitkomen. Ragecar biedt deze activiteit kosteloos aan voor twintig AYA’s. Ook AYA’s die IntermeZZo nog niet kennen, zijn welkom. De activiteit is op locatie bij Marsparts in Zwolle, zaterdagochtend 8 juni van 10.30 tot 11.30 uur.

Aanmelden is nodig.
Bel IntermeZZo (088) 624 6088 of kom op een werkdag tussen 9 en 17 uur langs op de locatie aan de Dr. Van Thienenweg 1A in Zwolle. 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye