Persbericht – Lachworkshop voor jonge mensen met kanker

Gepubliceerd: 20 april 2024

Dinsdagavond 14 mei is er een lachworkshop voor jongen mensen met kanker bij IntermeZZo, het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker. “Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar lachen gaat niet alleen over humor”, zegt IntermeZZo-manager Yvonne Baars.

Zodra je de diagnose kanker krijgt, vergaat het lachen je wel. Maar samen lachen met jonge mensen (AYA’s) die net als jij de diagnose kanker kregen, zorgt voor verbinding, plezier, ontspanning en hilariteit. Daarom is er op dinsdagavond 14 mei is er een speciale lachworkshop tijdens een AYA-lounge. “Lachen gaat ook over ontspanning, ontlading, verwerking”, zegt Yvonne Baars. “Samen lachen met jonge mensen die hetzelfde doormaken als jij, dat zorgt voor verbinding, plezier, ontspanning en hilariteit. Daarom komt ervaren lachcoach Ilona Bloeme dinsdagavond 14 mei naar de AYA-lounge en geeft ze een lachworkshop.” 

AYA-lounge

AYA betekent Adolescent and Youg Adukt, het is de naam voor jongvolwassenen die de diagnose kanker krijgen tussen hun 18de en 39ste.Twee keer per maand is er een ontmoetingsmoment in de vorm van een AYA-lounge bij IntermeZZo. De AYA-lounge biedt jonge mensen uit de wijde regio een plek om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen uit. Speciale gastvrouwen begeleiden de AYA-lounges.

Meld je aan

Bijdrage voor de lachworkshop op dinsdag 14 mei is vijf euro, inclusief koffie, thee en iets lekkers. De AYA-lounge start om 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Inloop vanaf 19.20 uur. De lachworkshop duurt zo’n 45 minuten. Aanmelden bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088, www.intermezzo-zwolle.nl.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye