Vriendendag IntermeZZo brengt ruim zestigduizend euro op

Gepubliceerd: 14 september 2023

Ondernemers en zakelijke contacten dragen IntermeZZo een warm hart toe, dat bleek wel op onze eerste Vriendendag woensdag 13 september. Al deze vrienden zorgden voor een financiële bijdrage van maar liefst 62.500 euro!

IntermeZZo en het bestuur zijn ervan onder de indruk. Directeur Corine den Hollander: “De hoogte van het bedrag ontroert me. Want dit is zo fijn! Dankzij deze vrienden en hun financiële bijdrage biedt IntermeZZo mensen, die leven met en na kanker, blijvend goede ondersteuning om hun veerkracht terug te vinden. Daarnaast hopen we met onze nieuwe vrienden nóg meer bekendheid te geven aan ons centrum, zodat iedereen die ons nodig heeft ons ook vindt.”

Bestuursvoorzitter Pierre Satink en burgemeester Peter Snijders.

Tijdens de Vriendendag spraken Pierre Satink, voorzitter van het IntermeZZo-bestuur en Peter Snijders, Zwolse burgemeester, over de noodzaak om een centrum als IntermeZZo financieel te ondersteunen. Daarnaast waren er twee zeer persoonlijke verhalen van gasten. Zij vertelden in eigen woorden hoe zeer zij IntermeZZo nodig hebben. De een, een jonge moeder met chronisch kanker. De ander, een student die leeft met de langetermijngevolgen en nu een nieuw heup heeft gekregen als gevolg van de behandelingen tegen kanker. De verhalen ontroerden de aanwezigen zichtbaar en maken duidelijk wat IntermeZZo betekent voor haar gasten.

Gasten van IntermeZZo over het belang van het centrum.

Ondernemers hielpen woensdag 13 september met een financiële bijdrage, waarbij ze zich voor drie tot vijf jaar aan het Zwolse IPSO Centrum verbinden. Daarnaast was er ook de diverse belangeloze ondersteuning die van de eerste Vriendendag een succes maakte. Zoals Milou van Elburg als dagvoorzitter, Ron AV Rentals voor het geluid en Thomas Reining en Thijs van Boheemen die voor de livemuziek tekenden. 

De Vriendendag werd georganiseerd vanuit de nieuwe stichting ‘Vrienden van IntermeZZo’. Corine: “Met dit initiatief is het makkelijker om te doneren en als vriend van de stichting betrokken te blijven.” IntermeZZo zet zich al jarenlang in voor mensen met kanker in de wijder regio van Zwolle. Jaarlijks komen er bijna 1500 gasten en IntermeZZo groeit hard door in de richting van 8000 contactmomenten in 2023. Door de groeiende nood in de regio breidt het IPSO Centrum voor leven met en na kanker verder uit. “Maar dat kan dus niet zonder de hulp van vrienden”, benadrukt Corine den Hollander. 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye