Vrijwilliger worden bij IntermeZZo. Iets voor jou?

IntermeZZo in Zwolle, centrum voor leven met en na kanker bestaat ruim 12 jaar en groeit gestaag. Het aantal gasten, mensen met kanker en hun naasten, neemt toe. Het activiteitenprogramma is zeer uitgebreid. Daarom is er uitbreiding nodig van het vrijwilligersteam van gastvrouwen en gastheren. Iets voor jou? Lees en overweeg! Voel je je aangesproken, neem dan contact op met manager Corine den Hollander, (088) 624 6088.

Puntsgewijs profiel van vrijwilliger

 • Mensen-mensen, met empathisch vermogen
 • Staat stevig in het leven
 • Heeft een gastvrije, open, actieve houding
 • Kan levenservaring en/of werkervaring inzetten
 • Wil graag leren en cursussen/trainingen volgen
 • Vind het fijn om in een team te werken
 • Leeftijd vanaf ongeveer 35 jaar tot en met jong gepensioneerden
 • Minimaal een dagdeel per week beschikbaar
Bijpraten met het team

Wat biedt IntermeZZo?

 • Betekenisvol werk voor mensen met kanker en hun naasten
 • Fijn team van betrokken vrijwilligers m/v
 • Trainingen en cursussen
 • Talentwaardering en -ontwikkeling
 • Mooie locatie om te werken, nabij Isala én de natuur

Achtergrondinfo

Initiator en manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, legt uit: ”Onze vrijwilligers vormen het hart van de organisatie waar jaarlijks zo’n 5.000 bezoeken van mensen met kanker en hun naasten plaatsvinden. De ziekte kanker en de behandeling daartegen, heeft veel impact op het leven van degene die het treft. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose, zo lang iemand het nodig heeft en zo kort als het kan. Doel is dat degene met kanker voldoende steun krijgt om zelf de regie op het leven te hervatten. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoeker, voeren gesprekken en kijken samen met de gast welke activiteit aansluit bij wat iemand nodig heeft om het leven dat door kanker zo verandert, zelf vorm te geven. Dat gaat verder dan een kopje koffie inschenken, wat er natuurlijk ook bij hoort. Vrijwilligers zijn gastvrij, empathisch en houden ervan met mensen om te gaan. Onze fijne locatie houden we met elkaar netjes.”

Actieve en eigentijdse mensen

“We zoeken mensen vanaf ongeveer 35 jaar tot en met jong gepensioneerden die zich minimaal één dagdeel kunnen inzetten. Onze gasten komen vanuit een wijde regio; vaak zijn zij patiënt bij Isala Oncologisch centrum. Ook onze vrijwilligers komen uit Zwolle en van (ver) daarbuiten.

Wat we vragen is dat onze vrijwilligers de visie van IntermeZZo onderschrijven. Daarom bevelen we aan onze website eens goed te bekijken: www.intermezzo-zwolle.nl Hier staat de kern van waar IntermeZZo voor staat,  beschreven. IntermeZZo heeft een nauwe samenwerking met Isala, een breed aanbod voor de gasten en een stevig vrijwilligersteam. Landelijk zijn we dan ook een voorbeeldhuis, aldus KWF en brancheorganisatie IPSO.

Nieuwe teamleden krijgen een IPSO-gecertificeerde basisopleiding: gedegen trainingen in gespreksvoering. We bieden voor het hele team voortdurend scholingsmogelijkheden. We gaan uit van talentwaardering, zodat iemand zich in de rol van gastvrouw of gastheer kan ontplooien. Werk- en levenservaring zijn belangrijk in de omgang met onze gasten.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye