Vrijwilliger worden bij KindermeZZo, betekenisvol werk. Iets voor jou?

Kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, krijgen heel wat te verduren. Niets is meer vanzelfsprekend, de gezinsstructuur verandert ongewild. Voor deze kinderen is erkenning, herkenning en ontspanning zeer belangrijk. Bij KindermeZZo vinden kinderen dit tijdens de kidsmiddagen op woensdag. KindermeZZo voldoet hiermee aan een behoefte, want het aantal kinderen dat deelneemt, groeit. Daarom zoeken we uitbreiding van het kids-vrijwilligersteam. Iets voor jou? Lees meer en overweeg! En kijk eens op de website www.kindermezzo-nl

Puntsgewijs profiel van de kids-vrijwilliger

 • Mensen-mensen, die goed met kinderen kan omgaan
 • Staat stevig in het leven
 • Heeft een open, actieve en creatieve houding
 • Kan een pedagogische opleiding/achtergrond, levenservaring en/of (werk)ervaring met kinderen inzetten
 • Vindt het leuk om in een team te werken
 • Leeftijd vanaf ongeveer 27 jaar
 • Minimaal één woensdagmiddag per 1 of 2 weken beschikbaar

Wat bieden we jou?

Initiator en manager van IntermeZZo en KindermeZZo, Corine den Hollander, legt uit: ”KindermeZZo maakt deel uit van IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker.

De ziekte kanker en de behandeling daartegen, heeft veel impact op het leven van degene die het treft én diens naasten. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose, zo lang iemand het nodig heeft en zo kort als het kan. Als dit een ouder van een jong gezin is, is de impact voor de kinderen ook enorm. Het normale gezinslevens staat op de kop, de structuur staat onder druk. Bij KindermeZZo bieden we vooral veel ontspanning en plezier. Leuke activiteiten op locatie of in de omgeving, met andere kinderen die hetzelfde meemaken. Op school of in de klas zijn ze vaak de enige van wie een ouder ziek is. De begeleidende vrijwilligers begrijpen en steunen de kinderen op een speelse manier. Ze organiseren en begeleiden de middagen waarin ruimte is voor herkenning tussen de kinderen onderling. Met of zonder woorden. Vaak zijn er meerdere kinderen uit één gezin aanwezig. Aan het kinderprogramma nemen de ouders niet deel. Zij kunnen tegelijkertijd, als ze willen, bij het team van IntermeZZo terecht.”

Creatieve mensen

“We zoeken mensen (m/v) vanaf ongeveer 27 jaar als aanvulling op en uitbreiding van het bestaande team. Wat we vragen is dat onze kindervrijwilligers de visie van KindermeZZo onderschrijven.

Daarom bevelen we aan onze website eens goed te bekijken: www.kindermezzo.nl Hier staat de kern van waar KindermeZZo voor staat, beschreven. Je vind er ook het programma. Dan krijg je een beeld van de activiteiten. Wij komen graag met je in contact als:

 • je een kindgerichte opleiding doet/hebt gedaan of
 • in het onderwijs/kinderopvang/BSO werkt of hebt gewerkt of
 • gewoon ervaring/affiniteit hebt in de omgang met kinderen in de basisschoolleeftijd
 • je het leuk vindt om in een team te werken
 • én je hebt tijd en zin om vrijwilliger te worden bij ons kidsteam!”

Belangstelling? Bel met Corine den Hollander (088) 624 6088

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye