Vrijwilligers gezocht voor kinderactie ‘Bergje tegen kanker’

Uitnodiging voor een kick-off voor potentiële vrijwilligers

Datum en tijdstip: Maandag 7 oktober van 19.30-21.00 uur

Locatie : Nazorgcentrum IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg 1A 8025 AL Zwolle.

Wie zijn we?

Nazorgcentrum IntermeZZo organiseert samen met de stichting ‘Bergje tegen kanker’ de 2e editie van een heel bijzondere activiteit voor kinderen, Bergje tegen kanker. In 2016 liepen 500 kinderen de Holterberg op. Dat was een sportieve happening. En ook een emotionele tocht, met een minuut stilte, livemuziek en gedachten aan dierbaren die vechten of vochten tegen de ziekte! Vijf jaar na de 1e editie wil de stichting ‘Bergje tegen kanker’ samen met IntermeZZo de prachtige actie opnieuw laten plaatsvinden in 2021. Daarvoor worden vrijwilligers gezocht. Mensen die willen mee-organiseren en voorbereiden, de handen uit de mouwen willen steken. Op maandagavond 7 oktober vindt de kick-off plaats, met voorlichting voor belangstellenden en potentiële vrijwilligers.

Waarom bergje tegen kanker?

Kanker heb je niet alleen en kinderen ervaren dat. In gezinnen waar kanker speelt, in een klas waar een vader of moeder, opa of oma of een broertje of zusje kanker heeft, kinderen worden ermee geconfronteerd. De impact is vaak groot, in het gezin en op school. Volwassenen gaan de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez op, om bij te dragen aan de bestrijding van kanker. Dat geeft een gevoel van herkenning en samen ergens voor gaan. Hoe mooi is het dan dat kids op hun eigen niveau iets kunnen doen? Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen deelnemen, met klassen van scholen uit de wijde regio en landelijk. Ook gezinnen waar kanker speelt kunnen individueel de Holterberg op.

Wat gaat er gebeuren?

Na 5 jaar wil de stichting ‘Bergje tegen kanker’ samen met IntermeZZo deze prachtige actie opnieuw organiseren. Doel: In 2021, op een nader te bepalen datum, gaan weer honderden kinderen vanuit hun eigen motivatie en met elkaar die Holterberg op!

Waarom Bergje tegen kanker?

· Om kinderen te betrekken en serieus te nemen door zelf iets te kunnen bijdragen aan acties tegen kanker.

· Ruimte en gelegenheid te geven voor ontmoeting en herkenning.

· Een goed doel steunen door geld bijeen te brengen: deels voor IntermeZZo/KindermeZZo, deels voor een zelf te bepalen goed doel dat met kanker te maken heeft.

Wie kunnen de Holterberg op?

· alle kinderen in de basisschoolleeftijd

· klassen en scholen uit de wijde regio/landelijk

· gezinnen met kinderen waar kanker speelt

Vrijwilligers gezocht uit brede regio

Voor de realisatie van een dergelijk evenement zijn veel mensen nodig. Daarom zoeken IntermeZZo en de stichting ‘Bergje tegen kanker’ véél vrijwilligers uit de hele regio. Enthousiaste mensen die de schouders eronder willen zetten en willen meebouwen om deze actie te laten slagen. Het gaat om allerlei werkzaamheden in de voorbereiding, benadering van basisscholen en handen op de dag zelf.

Wat kun jij doen?

Het draaiboek ligt er al. Voor de realisatie van een dergelijk evenement, zijn véél mensen nodig. Daarom zoeken IntermeZZo en de stichting ‘Bergje tegen kanker’ vrijwilligers. Enthousiaste mensen die de schouders eronder willen zetten en willen meebouwen om deze actie te laten slagen. Wat is er te doen? In de voorbereiding: Deelname aan één van de commissies/werkgroepen; bestaande en nieuwe ponsoren benaderen, PR-activiteiten, scholen benaderen enzovoorts. Op de dag zelf: Hand- en spandiensten verlenen, verkeersregelaars, EHBO-ers, begeleiding van de kinderen enzovoorts

Meer weten

Wil je meer weten over Bergje tegen Kanker? Inzage krijgen over de tocht die in 2016 is gehouden? Kijk dan op www.bergjetegenkanker.nl. Benieuwd naar IntermeZZo en/of KindermeZZo? kijk dan op www.intermezzo-zwolle.nl

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye