Wens voor 2023: ‘liefdevolle aandacht en nabijheid van ieder die je lief is’

Gepubliceerd: 5 januari 2023

Op dinsdag 3 januari 2023 was er de traditionele nieuwjaarskoffie voor gasten en vrijwilligers bij IntermeZZo. Een betekenisvolle ontmoeting, met ruimte voor gesprek én gezelligheid. Manager Corine den Hollander hield haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Zo’n zestig gasten luisterden met aandacht. De boodschap: ik wens jullie een jaar met liefdevolle aandacht en nabijheid van ieder die je lief is! Daarnaast prachtige quotes van gasten en gastvrouwen/gastheren. Hieronder lees je een bloemlezing.

Corine: “We staan elk jaar stil met elkaar als het nieuwe jaar begint. Goede wensen zijn hier niet zo vanzelfsprekend. Daarom rustig de tijd voor echte ontmoetingen, een kopje koffie en wat extra lekkers. Niet zo gezond misschien, maar dat komt morgen wel weer.”

Manager Corine den Hollander spreekt de zestig gasten toe tijdens de nieuwjaarskoffie 2023

“We ontvingen een mooie mail van een van de gasten die IntermeZZo zeer waardeert. Een stukje uit deze mail lees ik graag voor.”

Waardering van een gast

‘Hoewel je het nooit weet, is mijn plan om in 2023 weer normaal te doen. Met alle goede voornemens zal ik ook steeds geconfronteerd worden met vermoeidheid, concentratieverlies en meer.

Ik zal mensen om me heen nodig hebben:

•           om me te stimuleren

•           om me af te remmen

•           om me te wijzen op mogelijkheden

•           om me te wijzen op mijn onmogelijkheden en dat: zonder me te betuttelen!

Wensen vanuit de kerstboom

In onze kerstboom hangen papieren ballen met geschreven wensen en hoop, door gasten en temleden van IntermeZZo. Ik doe een greep uit al die ballen, teksten die mij aanspreken en misschien wel herkenbaar zijn:

Ik hoop dat de medicijnen hun werk doen!

Ik hoop op elke dag een beetje geluk.

Vanuit KindermeZZo kwamen wensen van jonge kinderen:

ik hoop dat mamma weer beter wordt

ik wou dat mijn oma weer leefde

ik wil graag meekup

En wensen die tezamen bijna een gedicht vormen. Ik wens je:

tijd om te genieten van kleine dingen

rust om stil te staan bij de mooie momenten

sterkte om tegenslagen te overwinnen

vriendschap om je hart te verwarmen

humor om wat somber is te kleuren

een glimlach om elke dag mee te beginnen.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye