Wereldkankerdag: aandacht voor ondersteunende zorg bij IntermeZZo en Isala

Gepubliceerd: 22 januari 2020

Gepubliceerd op: 22-01-2020

Kanker heb je niet alleen, kanker raakt ons allemaal. Het zet je wereld op z’n kop. Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, krijgen patiënten en hun naasten veel informatie en emoties te verwerken. Kanker vraagt om een goede medische behandeling, maar ook om aandacht voor de gevolgen ervan op iemands leven. Isala Oncologisch centrum, Allerzorg Care for Cancer en Nazorgcentrum IntermeZZo organiseren daarom diverse activiteiten rondom Wereldkankerdag (4 februari). Met deze activiteiten vragen we aandacht voor nazorg en ondersteunende zorg bij kanker.

Wensboom kaartjes wensen wereldkankerdag

De volgende activiteiten zijn gepland:

Hyacintenactie voor jongeren met kanker

Op vrijdag 24 januari worden in de Centrale hal van Isala Zwolle tussen 9.00 en 14.00 uur kleurrijke hyacinten verkocht voor vier euro per bosje. De opbrengst ervan gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s.

Jaarlijks krijgen in Nederland 2.700 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar kanker. Van hen overlijdt 20%. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties en vruchtbaarheid. Jongeren, met nog een heel leven voor zich, hebben vaak andere vragen over begeleiding. Een aantal specialisten en regieverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren en hebben daarvoor ook een heel netwerk aan paramedische specialisten ter beschikking. Twee keer per maand kunnen jongeren met kanker ook terecht bij de AYA lounge van Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle.

Isala Zwolle: Wensboom en voorlichtingsstands

Op dinsdag 4 februari staan er voorlichtingsstands van Nazorgcentrum IntermeZZo en Isala Oncologisch centrum in de Centrale hal van locatie Isala Zwolle tussen 10.00 en 16.00 uur. Ondersteuningsconsulenten van Allerzorg Care for Cancer, gastvrouwen van IntermeZZo en medewerkers van Isala Oncologisch centrum staan bezoekers graag te woord. Ook is er informatie beschikbaar van het landelijke AYA Zorgnetwerk voor jongeren met kanker.

In de Centrale hal staat ook een Wensboom. Een liefdevolle gedachte, een hart onder de riem voor een ander of tips voor onze oncologische zorg. Ook dit jaar kunnen bezoekers een wens achterlaten in de Wensboom.

Bekijk voor meer informatie over oncologische zorg de website van Isala Oncologisch centrum.

Nazorgcentrum IntermeZZo: Open huis

Op dinsdag 4 februari houdt IntermeZZo Open huis van 14.00 tot 19.00 uur. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en zien welke activiteiten er zijn op het gebied van omgaan met kanker, ontmoeten & relaties, ontspanning & welbevinden en terugkeer naar de samenleving. Ook kunnen bezoekers genieten van korte ontspanningsactiviteiten, zoals massage, aromahandmassage, schoonheidsbehandeling, make-up, mini-klankschaalontspanning en lekkernijen.

Dit jaar bestaat Nazorgcentrum IntermeZZo 10 jaar. Door het geven van voorlichting over de gevolgen van kanker en het bieden van ontspannende activiteiten helpt Nazorgcentrum patiënten om de regie op hun leven te herpakken.

Het Nazorgcentrum ligt op loopafstand van de locatie Isala Zwolle, Dokter Van Thienenweg 1a Zwolle. Meer informatie over het Open huis is te vinden op de website van Nazorgcentrum IntermeZZo.

Op de hoogte blijven

Volg de Facebookpagina van Isala Oncologisch centrum of Nazorgcentrum IntermeZZo om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen rondom Wereldkankerdag:
@IsalaOncologischcentrum of @NazorgcentrumIntermeZZo

Huiskamer gesprek Nazorgcentrum IntermeZZo

Huiskamergesprek in Nazorgcentrum IntermeZZo

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye