Zaterdag 12 mei: OPEN HUIS in nieuwe locatie

Gepubliceerd: 28 april 2018

Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur Open Huis voor ieder die belangstelling heeft. De nieuwe locatie, met tuin en uitzicht op de natuur, is te bezichtigen. De dag heeft een feestelijk tintje met een hapje en drankje. En allerlei activiteiten en beleving voor volwassenen en kinderen. Zo krijgt de bezoeker een indruk van wat een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten kan betekenen. Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen. Ook zorgprofessionals en collega’s van andere vrijwilligersorganisaties zijn welkom.

IntermeZZo is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten uit Zwolle en de wijde regio. IntermeZZo biedt steun, aanvullend op de medische behandeling en zorg in het ziekenhuis. In elke fase van de behandeling, vanaf de diagnose tot lang ná de behandeling.

Wat is er te doen?

IntermeZZo biedt steun aan de patiënt en diens omgeving, zo lang als nodig. Dit door middel van een luisterend oor, ontspannende activiteiten, workshops en cursussen en goede voorlichting. IntermeZZo ondersteunt mensen hiermee om de regie op het leven met kanker te herpakken.

Tijdens het Open Huis laten de vrijwilligers iets zien van verschillende activiteiten en vertellen over de mogelijkheden. Bezoekers van het Open Huis kunnen zelf activiteiten ervaren zoals massage, yoga, gezond eten, gespreksmogelijkheden en allerlei verrassingselementen. In het najaar start KindermeZZo, speciaal gericht op kids die opgroeien in een omgeving waar kanker speelt. Al tijdens het Open Huis op 12 mei zijn er voor kinderen diverse creatieve activiteiten en is een speciale boekencollectie beschikbaar.

Enorme inzet van ondernemers uit regio

Vanaf de start in 2010 is het aantal bezoeken toegenomen van 500 naar 4.000 per jaar nu. De behoefte aan nazorg neemt verder toe. IntermeZZo groeide uit haar jasje in het B-gebouw van Isala. Omdat IntermeZZo haar activiteiten wil uitbreiden om nog beter aan te sluiten op wat mensen met kanker nodig hebben aan ondersteuning, was er meer ruimte nodig. Vastgoedinvesteerders zorgden ervoor dat  IntermeZZo het gebouw van voormalige Kinderopvang Partou kon huren. Een groep van ongeveer 45 bedrijven uit Zwolle en de wijde regio heeft met enorme toewijding en inzet gerealiseerd dat het gebouw werd verbouwd en ingericht. Roparun en Stichting Vrienden van Isala maakten het financieel haalbaar. IntermeZZo is erg dankbaar voor de inzet van zo velen in Zwolle en de regio.

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye