2021 van start met mooie acties

Hoe graag hadden we 2021 gestart met onze traditionele nieuwsjaarsbrunch voor onze gasten en het team. We hoeven niet uit te leggen waarom dat niet mogelijk was… Het wordt opnieuw een jaar waarin flexibiliteit van ons verlangd zal worden. Daarbij zetten we het belang van onze gasten bovenaan.

Hoewel we formeel gesloten zijn, kunnen we de mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, toch bedienen. Al is het anders-dan-anders.

Daarom vierden we op 4 februari Wereldkankerdag op een ludieke manier. En achter de schermen hebben we hard gewerkt om de betekenis van IntermeZZo voor het voetlicht te brengen. We presenteerden op onze 11e verjaardag ons 1e Online (jubileum)Magazine én ons 1e Webinar. Zo zijn we 2021 voortvarend van start gegaan. Tel daar bij op de mooie acties die rond de jaarwisseling voor IntermeZZo zijn gedaan, dan begrijp je dat we toch met een positief gevoel dit nieuwe jaar zijn gestart! Ik praat jullie bij waar IntermeZZo nu staat.

Schakelen op de actualiteit

Overvallen door de sneeuw! Toch was IntermeZZo in mum van tijd “uitgegraven” en bereikbaar. De sneeuw weerhield ons er niet van om open te gaan!

Schakelen op de corona-actualiteit

Corona beperkt ons echter wel. Dicht, open, dicht, beetje open, we schakelen voortdurend op de coronamaatregelen. De nood onder mensen die met kanker in hun leven te dealen hebben, is soms hoog. Ze worden extra geraakt, want kanker wijkt niet voor corona. Angst, onzekerheid, eenzaamheid, het zijn thema’s die spelen bij gasten.

Telefonisch en met beeldbellen hebben we steeds klaar gestaan voor gesprekken. Inmiddels kunnen mensen ook een afspraak maken voor een één op één gesprek op locatie. Ook bij de ondersteuningsconsulent van Isala, bij ons gehuisvest. Uiteraard coronaproof.

Niet alleen patiënten zelf (eventueel samen met partner uit één huishouden) maken gebruik van de mogelijkheden bij IntermeZZo. Ook nabestaanden die hun dierbare aan kanker verloren en in coronatijd tegen extra problemen aanlopen.

Een extra optie is een wandelgesprek. Zo lang of kort als iemand aankan. Door de geweldige ligging van onze locatie kunnen we zo de natuur in en dat doet mensen goed. Ook onze vrijwilligers, die op deze manier veilig hun werk kunnen doen.  Daarnaast is er online-aanbod voor yoga en ademtraining, worden deelnemers aan de schrijfsalon en de nabestaandengroep digitaal bediend. Ook houden we actief contact met onze gasten, wanneer ze dat op prijs stellen. Zo leveren we maatwerk. Nu vanwege de omstandigheden en in de toekomst gaan we daar structureel steeds meer naar toe: heel goed kijken wat die éne persoon nodig heeft om de regie op het leven met of na kanker te herpakken.

Corine den Hollander

Wereldkankerdag met een Top-10 fijne dingen

Landelijk werd aan Wereldkankerdag aandacht besteed met een “digitale kus” via sociale media. Bij IntermeZZo stelden we, met inbreng van meerdere teamleden en onze vrijwilliger professionals, een Top-10 samen. Tien fijne dingen voor jezelf en je naasten. Dit in plaats van de open dag met mooie activiteiten die we meestal op locatie aanbieden. Onze yogadocente bood een online handmassage aan (ja, dat kan echt!) en mensen konden rond de avondklok online deelnemen aan een “lekker slapen” ademtraining. Een van onze gasten nam deel aan beide online-activiteiten en vertelde dat ze er voor zichzelf een wellness-dagje van had gemaakt. Voor gezinnen en voor volwassenen was er een gevarieerd programma om thuis te doen. Via onze website is de Top-10 voor een later moment terug te vinden: www.intermezzo-zwolle.nl/nieuws

Primeur: Webinar IntermeZZo en KWF: “Samenwerking in de steun aan mensen met kanker”

Op de dag dat IntermeZZo 11 jaar werd, hebben we ons 1e Webinar gehouden in samenwerking met KWF. Een spannend gebeuren als je dit voor de 1e keer doet. Het werd gesponsord en ondersteund door Acquire Publishing Zwolle. Zonder hen hadden we geen Webinar kunnen presenteren, dus grote dank.

Annaleen de Haan, de eventcoördinator, heeft het geheel mee voorbereid en begeleid; Henry van der Veen van de afdeling ICT van Isala zorgde dat onze locatie werd voorbereid op dit event.

Het thema van het webinar was: “Samenwerking in de steun aan mensen met kanker”.

De rol van dagvoorzitter vervulde de Zwolse Carla Honing, bekend presentator van radio en tv. KWF opende de avond, Corine den Hollander vertelde over de groei en betekenis van 10 jaar IntermeZZo. In het programma hebben sprekers die sterk aan IntermeZZo verbonden zijn, hun expertise gedeeld. Dit op de thema’s: steun voor mensen met kanker en hun naasten, werk en kanker, kanker in het gezin, het belang van gezonde leefstijl.

Zo schetste radiotherapeut/oncoloog, voorzitter Isala Oncologisch centrum en bestuurslid IntermeZZo, Gabriel Paardekooper, hoe medische behandeling bij Isala en de ‘warme zorg’ bij IntermeZZo hand in hand gaan.

Spreker was ook Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en bekend in het Zwolse als ondernemer. Hij stond aan de wieg van IntermeZZo en rondde onlangs zijn 10 jaars periode als zeer betrokken bestuurslid af. Tussen alle landelijke hectiek vanuit zijn rol als voorzitter MKB, vond Jacco tijd voor IntermeZZo. Hij lichtte in het Webinar de kant van de werkgevers toe: wat als je een medewerker hebt met de diagnose kanker?

Webinar gemist? Kijk terug!

Wat iedereen vertelde is terug te zien. Wil je dat? Stuur dan een verzoek naar info@intermezzo-zwolle.nl Dan krijg je een speciale code.

Nóg een primeur: 1e IntermeZZo Online Magazine + een compact gedrukt magazine

Grootse plannen hadden we om in ons jubileumjaar samen met Isala Oncologisch centrum een gedrukt, inhoudelijk sterk magazine uit te brengen. Uiteraard met financiële support vanuit het bedrijfsleven en belangeloze medewerking van professionals, zodat de kosten niet op de zorg/nazorg zouden drukken. Vanwege de druk op het bedrijfsleven door de coronamaatregelen, hebben we dat plan laten varen.

In plaats daarvan hebben we een heel compact gedrukt magazine uitgebracht en verstuurd aan relaties.

Gastenverhalen in het gedrukte magazine 2020/2021

En voor het eerst een uitgebreid Online (jubileum)Magazine.

Het online Magazine vind je op de homepage van www.intermezzo-zwolle.nl

Met foto’s, films, verhalen van nu en uit 10 jaar IntermeZZo. En interviews met onder andere: huisarts Linda de Groot; ondernemer Teun Bouwhuis; bestuursvoorzitter van IntermeZZo, Gaston Sporre; radiotherapeut/ oncoloog en voorzitter Isala Oncologisch centrum/bestuurder IntermeZZo, Gabriel Paardekooper en vele anderen.

Kijktip: installeer je met een makkelijke stoel voor een groot beeldscherm, neem wat lekkers te drinken erbij en geniet. Je vindt het magazine op de homepage van: www.intermezzo-zwolle.nl

Vele handen …..

Vele professionals én teamleden hebben hieraan belangeloos bijgedragen, nu of in de tien jaar die achter ons liggen. Te veel mensen om allemaal te noemen, dus lees het colofon.

Maar toch vier profs die we al jaren “… altijd mogen bellen… ” en nu voor nieuwe beelden hebben gezorgd noemen we: fotografen Margreet Vloon en Frans Paalman, filmer Jacco van Dijk en degene die álle vormgeving voor IntermeZZo en KindermeZZo belangeloos verzorgt: Jeroen Vels van Sherpa grafisch ontwerp.

Met grote dank aan allen!

Niet aflatende steun voor IntermeZZo!

Het is een terugkerend fenomeen, mensen, clubs en organisaties die IntermeZZo en KindermeZZo steunen. Moreel, in de vorm van goederen of diensten, en financieel. En dat is nog steeds hard nodig, want ook in dit nieuwe jaar zullen grote acties zoals de SamenLoop Voor Hoop, net als in 2020 niet doorgaan. Als ANBI-stichting is IntermeZZo aangewezen op acties, donaties, sponsoring en subsidies, dus …

Privépersonen en bedrijven maakten mooie bedragen aan ons over als extra ondersteuning. KWF erkent de grote waarde van psychosociale zorg en steunt inloophuizen en nazorgcentra in Nederland met financiële bijdragen.

Alle acties en mooie gebaren zijn, juist nu, zó welkom. Niet alleen voor de inkomsten, óók omdat al die betrokkenheid ons moed geeft.

Bike-4life oliebollen-drive-thru-actie

De laatste dagen van december was er een drive-thru oliebollenverkoop op het terrein van IntermeZZo. Georganiseerd door de stichting Bike-4life, die zich opnieuw zeer betrokken toont bij IntermeZZo. Eerder organiseerde deze club de opening van KindermeZZo.  Vooraf bestellen, ophalen met de auto, de zakken oliebollen werden door het raampje afgegeven door “echte bakkers”, met op het terrein een top sfeertje. Helemaal corona-proof. En de cheque laat een geweldige opbrengst zien: 4.046,64 euro!

Support door oliebollenactie Oosterkerk

Het staat er echt: 1.200 euro …

Zwolle at massaal oliebollen (voor IntermeZZo). Hans van Berkum van de Oosterkerk kwam een bijzonder cheque overhandigen. Hand vervaardigd, waardoor het bedrag niet goed leesbaar is: er staat 1.200 euro!  We zijn hier zeer dankbaar voor.

Oliebollen met glühwein …

Bewoners van de Tinbergenlaan in Zwolle, hielden een oliebollen/gluhwein actie. Een mooie sfeertje in de buurt, lekker en een goed gevoel, zo coronaproef buiten. En de opbrengst ging naar IntermeZZo.

Geslaagde kaasverkoopactie

Vlnr: Egbert Koeze, Asje Riezebos en Corine den Hollander

Kilo’s en kilo’s kaas werden verkocht bij en voor IntermeZZo! Het initiatief kwam voor het 2e jaar in successie van Egbert Koeze en Asje Riezebos, ook betrokken bij de IntermeZZo Solextoertocht. Geweldig lekkere kazen van een Rouveense kaasboer. De winst was voor IntermeZZo bestemd; op de foto zie je de prachtige opbrengst.

Gift van Jong Management Zwolle

Vlnr: Corine den Hollander, Joris van Hittersum en Matthias Nieuwland

Een warm gebaar van Jong Management Zwolle. Matthias Nieuwland en Joris van Hittersum bezochten onze locatie en boden namens de leden een cheque van 850 euro aan.  Zij toonden zich onder de indruk van hetgeen IntermeZZo te bieden heeft. De vereniging hecht belang aan maatschappelijk ondernemen en dat laat de club op deze manier zeker zien. Heel fijn ook is het aanbod dat, wanneer IntermeZZo belang heeft bij bepaalden diensten, we deze jonge ondernemers mogen betrekken!

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye