Actief voorjaar bij IntermeZZo

Het open huis op Wereldkankerdag was een effectieve en mooie dag. Goed dat er jaarlijks wereldwijd bij wordt stilgestaan welke impact kanker heeft op het leven van mensen. In deze blogbrief een impressie van deze speciale dag in ons centrum.

De komende tijd staat in het teken van veel actie en activiteiten voor en bij IntermeZZo. Kijk eens waaraan je kunt en wilt deelnemen…

Save the date: wijziging!

Ontmoeting voor relaties/sponsoren van IntermeZZo gaat van 31 maart naar 26 mei!

Eerder hebben we gevraagd 31 maart vrij te houden voor onze traditionele relatiebijeenkomst. Door omstandigheden hebben we deze moeten verplaatsen naar 26 mei.

Dus schrap 31-3 en vervang door 26-5, zouden we willen vragen. De aanmeldmogelijkheden volgen.

Op vrijdagmiddag 26 mei van 16.30-19.30 uur heten we je dan van harte welkom in Stadscafé BLIJ in Zwolle. Na de coronajaren waarin we deze bijeenkomst niet konden organiseren, is het hoog tijd! Graag stelt het bestuur, waarin onder ander de nieuwe voorzitter en verschillende nieuwe bestuursleden, zich persoonlijk aan jullie voor. En … we hebben een verrassende spreker!

De Zwolse presentator Carla Honing zal verschillende gasten interviewen.

Mooie contacten tijdens goed bezocht Open Huis tijdens ‘Wereldkankerdag’

Zaterdag 4 februari zetten we de deur open voor mensen die bij ons een kijkje wilden nemen. Altijd spannend, een open huis zonder aanmeldingen vooraf. Zouden er wel mensen komen?

Via onze sociale media (en die van Isala) plus medewerking van de pers die ons persbericht plaatste, wist ‘de doelgroep’ ons te vinden.

Het team stond op tijd paraat, het gebouw mooi ingericht en spic-en-span. Collega’s leverden zelfgemaakte lekkernijen aan en zelfs een student van de bakkersopleiding maakte een speciale taart.

We hoefden dat niet allemaal zelf op te eten, want zo’n vijftig mensen kwamen over de drempel. De laatste bezoekers moesten we ook weer over de drempel helpen richting huis, lang na de eindtijd.

Dat tekent de sfeer en ook de noodzaak! Want veel bezoekers gaven aan dat ze het best lastig vonden om te vragen om steun en de stap te nemen om ons te bezoeken. Een open huis maakte het letterlijk laagdrempeliger, volgens hen. De meeste mensen bleven meerdere uren bij ons. Zoals dat jonge stel met een zoontje van 3 en een baby’tje.

Ook enkele vertrouwde gasten kwamen met naasten, zoals mevrouw Dijk (te beluisteren in de podcast van januari 2023) met haar dochter en kleindochter. Na afloop hadden zij zelf gevoeld en begrepen waarom (o)ma hier zo veel ophaalt. Samen onder de handen van schoonheidsspecialiste Janneke, een eigen klankschaalontspanning van Jan Ridder, de nagels gelakt (door een voormalige gast), samen kletsen met vrijwilligers en ja, ook wat snoepen.

Of die stoere vader die de mannengroep bezoekt en nu zijn puberzoon wilde laten zien waar hij altijd naar toe gaat.

Een docent legde uit aan de bezoekers wat de schrijfsalon inhoudt en ook wat creatief boek maken kan betekenen. Mensen ervoeren ontspannende hand- of voetmassages en kregen de nodige informatie mee over de mogelijkheden die IntermeZZo hen kan bieden. Ook de voorlichting over de smaakworkshop vond veel gehoor bij de bezoekers.

De mooiste uitspraak die we hebben gehoord vat alles samen:

“Ik heb veel meer gevonden dan ik zocht en kon bedenken dat er bestaat…”

Save the dates in 2023!

Donderdag 9 maart, 19.30 uur: informatiebijeenkomst Samen de Mont Ventoux op

Donderdag 9 maart staat helemaal in het teken van: mensen enthousiast maken om met IntermeZZo mee de Mont Ventoux op te gaan. Overdag gaat Corine in Isala enkele informatiebijeenkomsten houden om onze Isala-collega’s warm te maken om aan te sluiten bij team IntermeZZo.

Het gaat om een sportieve én mentale uitdaging: op 7 en 8 september: de Franse Kale berg bedwingen, lopend of fietsend. Er zijn goede doelen aan gekoppeld, die allemaal een link hebben met de ziekte kanker. IntermeZZo is al vanaf het begin betrokken als goede doel. In 2022 werd door individuele mensen een bedrag van 7.535 euro bijeen gelopen en gefietst voor ons.

IntermeZZo gaat in 2023 met een eigen team de top op. Heb je misschien belangstelling om zelf of met je naasten of een team van collega’s deze sportieve uitdaging aan te gaan? Kom naar de bijeenkomst of geen het aan via: info@intermezzo.nl

De nieuwe editie online gezet door de Stichting Grootverzettegenkanker. Je kunt nu alvast meer informatie vinden op de website:

www.grootverzettegenkanker.nl

Donderdag 11 mei: Daftoertocht voor relaties

Voor ondernemers uit Zwolle en omgeving organiseert IntermeZZo Daftoer (voorheen solextoer) op 11 mei 2023. We nodigen je van harte uit hieraan deel te nemen. Een dag plezier en mogelijkheden om elkaar te spreken op een ontspannen manier. En het is tevens een gelegenheid om IntermeZZo te sponsoren.

Wat gaat er gebeuren? Een rondrijrit met oude Dafjes in Drenthe met onderweg ruimte voor een picknick. De deelnemers worden gehaald en gebracht in een oude Amerikaanse schoolbus. Na afloop is er een luxe diner-buffet met drankjes bij De Mol in Wijthem. Natuurlijk is er nog méér: geweldige live muziek en een ludieke veiling.

Kijk voor een hilarisch filmpje en meer informatie plus aanmeldingsmogelijkheden op:

https://sites.google.com/site/intermezzosolextoer

Zaterdagavond 10 juni: deelname aan de Zwolse Halve marathon voor IntermeZZo

Op zaterdagavond 10 juni 2023 is het weer zover! Dan wordt het gezelligste hardloopfestival van Nederland gelopen. Maximaal 10.000 (!) atleten rennen door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij!

IntermeZZo is een van de drie goede doelen, gekoppeld aan deze Scania Zwolse halve marathon! Daar zijn we natuurlijk blij mee. IntermeZZo kan, in de voorverkoop tot slechts 1 maart, 25 kaarten voor de halve marathon en de 4 Engelse mijlen verkopen.

Wees er dus snel bij. Pas vanaf 26 februari is er mogelijkheid om je bij de organisatie in te schrijven. Wil je verzekerd zijn van een inschrijfbewijs, bel dan met IntermeZZo om je aan te melden. Het bedrag voor de inschrijving: 32,50 voor de halve marathon, 29,50 voor de 4 Engelse mijlen.

Meer info:

www.halvemarathonzwolle.nl

Aanbevolen

Luister eens naar deze podcast. Prostaatkanker, veel mannen worden ermee geconfronteerd. Voor hen is er de Prostaatkankerstichting, die bij IntermeZZo vijf keer per jaar een bijeenkomst houdt. Zacharias Bousema, onze gast en nauw betrokken bij de Prostaatkankerstichting, vertelt zijn verhaal. Een openhartig en informatief gesprek.


arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye