Bij IntermeZZo bruist het!

Gepubliceerd: 9 mei 2023

De locatie van IntermeZZo is de plek waar de mooie dingen gebeuren. Het is allereerst de plek waar dagelijks de gasten tot rust kunnen komen of juist een activiteit beleven. Met de prachtige bostuin en de warme ruimtes is het óók de plek waar sponsoren kunnen samenkomen, waar helden die de Mont Ventoux op gaan met elkaar kennismaken, waar landelijke organisaties als Kanker.nl hun bijeenkomsten houden, waar de pers komt om een bijzonder verhaal van een bijzondere gift op te tekenen. Kortom: bij IntermeZZo gebeurt het! In deze blogbrief lees je méér.

Vriendenbijeenkomst voor (potentiele) relaties en sponsoren van IntermeZZo op 26 mei

Op vrijdagmiddag 26 mei van 16.30-18.30 uur is er een relatie/sponsorbijeenkomst. Deze houden we bij IntermeZZo op locatie! Deze bijeenkomst is vooral bedoeld om ondernemers die ons nog niet kennen, warm te betrekken bij de organisatie en op de hoogte te brengen van alle mogelijkheden in ons centrum.

De landelijk bekende Zwolse presentator Damla Kartal zal Jacco Vonhof, van ons comité van aanbeveling en onze nieuwe bestuursvoorzitter Pierre Satink en burgemeester Peter Snijders van Zwolle interviewen. Ook Corine den Hollander en een van onze gasten komt aan het woord. Natuurlijk is er verder alle tijd om elkaar informeel te ontmoeten.

In juli wordt een tweede relatiebijeenkomst gehouden voor de betrokken ondernemers die IntermeZZo met regelmaat al met hart en ziel ondersteunen door middel van concrete acties, helpende handen en andere sponsormogelijkheden.

Mooie actie met ‘helende’ boeken voor Zwolse basisscholen

JCI, de jonge ondernemers van de Juniorkamer Zwolle, bracht vorig jaar met hun Hanzebal een bedrag bijeen van maar liefst 27.550 euro voor IntermeZZo/KindermeZZo. Voor een deel van dit bedrag werd de boekenset ‘Ik voel, ik voel wat jij niet voelt’ aangeschaft, voor alle basisscholen in Zwolle. Corine den Hollander en ook auteurs Aafke Meijer en Gertie Mooren, vinden dat de boeken kinderen, hun ouders, maar ook hun leerkrachten een goede steun bieden wanneer een kind iets heftigs heeft meegemaakt.

Bij KindermeZZo komen kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker dichtbij is. Een zieke ouder is zo’n heftig iets. Maar ook echtscheiding, verhuizing, vluchten pesten, misbruik, allemaal zaken die veel aandacht vragen om te verwerken.

Feestelijke 1e boekuitreiking aan Enkschool

IntermeZZo gunt de basisscholen de boeken zeer. Het zijn helende boeken voor kinderen in een kwetsbare periode van hun leven. Met de boekenactie leggen we verbinding met de scholen, leerkrachten, ouders en kinderen. Zo krijgt de naam en vooral het werk van IntermeZZo en van KindermeZZo meteen weer meer bekendheid.

Op 13 april werd de eerste boekenset officieel uitgereikt aan Nynke Wilmink en Yvonne vd Belt van de Zwolse Enkschool. Auteur Aafke Meijer, reikte samen met Corine de boeken uit. Een vertegenwoordiging van JCI was erbij aanwezig! Voor hen was het heel fijn om te zien waartoe hun geweldige actie heeft geleid. De schoolmaatschappelijk werkster en orthopedagoog van de Enkschool waren ook erg blij met de boeken, die ze ook voor hun andere locaties hebben gekregen.

De pers was vertegenwoordigd, op sociale media werden foto’s en verhalen geplaatst en zo werd het moment gedeeld. Van meerdere kanten kwamen reacties van andere scholen in en buiten Zwolle. En aanvragen om de boeken! Scholen zijn uitgenodigd om de boekenset ’Verhalen van gewone prinsen en prinsessen’ en ‘Verhalen van echte prinsen en prinsessen’ te komen ophalen bij IntermeZZo.

IntermeZZo gaat met een super-team de Mont Ventoux op! Sponsoren kan nu!

Op 7 en 8 september gaat IntermeZZo met een eigen, sterk team de Mont Ventoux beklimmen, met een team van wandelaars en fietsers. Steeds meer mensen zijn aangehaakt en zo is er (we schrijven begin mei) een team van 20 personen ontstaan!

Isala collega’s gaan mee!

Een flinke lobby in Isala om onze samenwerkingspartners daar te overtuigen om aan te sluiten bij ons team, heeft een groot effect gehad: een team van 12 oncologieverpleegkundigen gaat de berg op. Dat vroeg uiteraard inspanning van de planner, want haal maar eens zo veel mensen uit de zorg, maar iedereen staat achter het idee! Dus het is gelukt.

Ook op onze locatie was er een informatieavond, waar onder andere gasten van IntermeZZo hun oor te luisteren legden. Ook deze bijeenkomst heeft enthousiaste mensen opgeleverd.

Corine den Hollander zal zelf als teamcaptain meegaan. Je kunt haar benaderen met al je vragen. Binnenkort is er een teambijeenkomst, wie zich heeft aangemeld, wordt daarvoor uitgenodigd.

Aanmelden of sponsoren, allebei goed!

Wil je met de mensen in jouw bedrijf iets moois doen aan teambuilding, een gezamenlijke uitdaging op fysiek en mentaal niveau? Sluit je dan aan bij Team IntermeZZo. Dat kan nog tot eind mei. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Sponsoren mag ook: Team IntermeZZo kan alle financiële support goed gebruiken!

https://www.grootverzettegenkanker.nl/teams/team-intermezzo

Info vind je op de website: www.grootverzettegenkanker.nl

50 % van de opbrengst gaat naar een specifiek onderzoek van KWF en 50 % gaat naar IntermeZZo als je voor ons kiest.


Kanker.nl 10 jaar: hoor-bijeenkomst ervaringsdeskundigen bij IntermeZZo

Kanker.nl bestaat 10 jaar als dé plek waar je als kankerpatiënt informatie en steunopties kunt vinden. Doel is de zelfredzaamheid van mensen met kanker en hun naasten te vergroten.

Vanwege dit 2e lustrum doet Kanker.nl een landelijk toer om dicht bij de patiënten te horen wat zij de komende 10 jaar verwachten, nodig hebben, wensen enzovoorts. Kanker.nl noemt de actie: “Op weg naar betere zorg, welk idee geef jij ons mee?”

IntermeZZo is één van de plekken in het land waar ervaringsdeskundigen uitgenodigd waren om deel te nemen aan gesprekken en vragenlijsten in te vullen. Deelnemers werden hartelijk ontvangen door het team van Kanker.nl en het IntermeZZo-team. Het werd een geanimeerde bijeenkomst met een kleine 40 deelnemers uit Zwolle en de regio. Er kwamen véél tips en goede ideeën waarmee Kanker.nl vooruit kan. Directeur Chris Fentener van Vlissingen was zelf meegekomen, symbolisch met het reiskoffer van zijn organisatie. Corine den Hollander mocht de sticker van het mooie Zwolle op het koffer plakken.

Bijzondere evenementen voor IntermeZZo naar 2024 verplaatst

Dat Zwolle een bruisende en actieve stad is, dat weten we allemaal. Soms worden er veel evenementen in een korte periode georganiseerd. Zo is er dit jaar een groot sponsordiner ten behoeve van AYA’s, jonge mensen met kanker. Deze actie heeft een landelijk karakter, maar vindt in Zwolle plaats.

Twee stevige evenementen voor ondernemers in 2023, specifiek bedoeld ter ondersteuning van IntermeZZo, zijn verplaatst naar 2024: de Dafjestoertocht (voorheen Solextoertocht) en La MeZZo, een nieuwe Zakenfestival georganiseerd door Yvon Moossdorff. De nieuwe data worden tzt bekend gemaakt.

Ontroerende gift voor IntermeZZo als nagedachtenis gast

Een van onze gasten is onlangs overleden. Een echtgenote en moeder van opgroeiende kinderen. Ze had zich, samen met haar gezin, voorbereid op haar levenseinde, voor zo ver dat mogelijk is… Een van haar wensen was, dat er tijdens haar uitvaart in de kerk werd gecollecteerd en wat er in de schaal kwam, moest gedoneerd worden aan IntermeZZo. En zo geschiedde. Een week na de uitvaart kwam oma met de kinderen bij Corine persoonlijk het bedrag van 1.250 euro brengen. In gesprek met het gezin werd bekeken wat een goede besteding zou kunnen zijn, die recht doet aan mevrouw.

Onlangs werd een mooi boek aangeboden aan IntermeZZo (zie foto), en invulboek, “ voor iedereen die zich op een fijne manier goed wil voorbereiden op het einde van het leven.”  Een mooi vormgegeven, inspirerend en praktisch boek dat je helpt om bewust om te gaan met het laatste deel van het leven.

Corine liet het boek zien aan de familie. ‘Dat boek had mamma nodig gehad’, was de reactie. Al snel was het idee geboren om een aantal van deze boeken aan te schaffen om te kunnen schenken aan gasten met kinderen die in dezelfde fase komen als deze moeder.

Aanbevolen: podcast met Pierre Satink, bestuursvoorzitter IntermeZZo

Sinds een jaar is Pierre de voorzitter van het bestuur van IntermeZZo. Hij nam het stokje over van wijlen Gaston Sporre. Die hem vroeg ‘goed voor zijn kindje te zorgen’. En dat doet Pierre, samen met de andere bestuursleden, het team en de vrijwilligers en natuurlijk de vele betrokken relaties die IntermeZZo een warm hart toedragen.

In de podcast vertelt Pierre wat hem beweegt, over de fijne samenwerking en de groei van de organisatie. Niet om zo maar te groeien, maar vanwege het toenemend aantal mensen dat leeft met kanker. Een uitdaging voor IntermeZZo om ervoor te blijven zorgen dat er voor ieder een warme plek lijft met voldoende keuzes in de ondersteuning. Ook al moet er een nieuwe locatie komen!

Neem een halfuurtje en luister…

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye