De puntjes op de i in 2019

Gepubliceerd: 9 januari 2019

Allereerst wensen we je een mooi 2019 toe. Zakelijk, persoonlijk en vooral … in goede gezondheid. Immers, bij IntermeZZo ervaren we elke dag dat gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Terugkijkend op 2018 zien we een voor onze organisatie bewogen jaar.

Letterlijk, want we verhuisden in februari naar onze nieuwe stek. Wat zijn we daar blij mee! Niet genoeg kunnen we alle betrokken ondernemers en andere sponsoren en organisaties bedanken voor de niet-aflatende initiatieven en steun om ons nieuwe nazorgcentrum te realiseren. In welke vorm dan ook!

Het resultaat is een prachtplek waar mensen met kanker op werkdagen van 9.00-17.00 uur terecht kunnen. Onze gasten gebruiken termen als: warm, harmonieus, thuis-gevoel, rustig, mooi, het klopt hier, enzovoorts. Dat komt niet alleen door ons gebouw met haar passende indeling en inrichting, het komt vooral door alle vrijwilligers die ons team vormen. En al die mensen die IntermeZZo een warm hart toedragen.

In 2019 zetten we de puntjes op de i.

Dit bestaat uit finetuning van wat we altijd al aanbieden voor de gasten. Daarnaast zetten we vol in op doorontwikkeling van waar we mee zijn gestart in 2018. We noemen hier twee doelgroepen op wie we ons speciaal richten:

  • KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Verdieping van het aanbod voor de kids en verbinding met hetgeen we voor ouders aanbieden. Ook hopen we voor de zomer de IntermeZZo kidstuin te openen.
  • AYA-lounge, voor jonge mensen met kanker (Adolecents & Young Adults). Op jong volwassenen tussen 18-35 jaar heeft de diagnose kanker een enorme impact. Denk aan conditie, opleiding, loopbaanperspectief, gezinsvorming, toekomstperspectief en meer. Elke vrijdagmiddag is er een ontmoetingsplek bij IntermeZZo waar jonge mensen elkaar kunnen treffen, de zogenaamde AYA-lounge In 2019 organiseren we themabijeenkomsten, op aangeven van hun behoefte.

Agenda  2019

In onze blogbrieven geven we de lezer een inkijkje in wat er zoal op de agenda staat van IntermeZZo. Elke uitgave is er weer een update.

3 januari          nieuwjaarsbrunch

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbrunch voor gasten en team wisselden we met aandacht de beste wensen uit. Een nieuw jaar ingaan is geen vanzelfsprekend iets, zeker niet voor onze gasten….

14 januari        Uitje voor het team

Etentje met een bijzonder soort verrassing (door een bij IntermeZZo betrokken persoon… ) voor het vrijwilligersteam in restaurant Amadeus, aangeboden door en bij het Deltion College. Dit teamuitje is bedoeld als waardering voor de inzet van onze vrijwilligers die, jarenlang of sinds kort, hun kwaliteiten inzetten. Afgelopen jaar heeft IntermeZZo extra veel en vaak beroep gedaan op de vrijwilligers, en nooit vergeefs! Het etentje en de verrassing staan dan ook in het teken van ‘opladen en nieuwe energie opdoen’.  Dit met grote dank aan Deltion en de persoon achter de verrassings-act!

15 januari        Netwerkvloer

IntermeZZo krijgt de gelegenheid zich te presenteren op de Netwerkvloer in het Van der Valk hotel in Zwolle. Uiteraard nemen we in dank de gelegenheid aan om bij ondernemers en organisaties in beeld te komen en contacten te leggen.

31 januari        IntermeZZo als landelijk voorbeeldhuisZowel KWF als IPSO heeft IntermeZZo aangemerkt als landelijk voorbeeldhuis. Afvaardigingen van organisaties uit het hele land komen regelmatig kijken en bespreken hoe de manier waarop IntermeZZo de nazorg vorm en inhoud geeft, navolging kan krijgen in Nederland .

IPSO initieert bovendien bezoekrondes van managers van ziekenhuizen alsmede directeuren en coördinatoren van collega-huizen in het land. Doel is bij elkaar te kijken en vooral van elkaar te leren.  

Op 31 januari komen belangstellenden uit het hele land IntermeZZo bezoeken. Die dag zij we gesloten voor gasten en verzorgt het team de ontvangst van genoemde bezoekers.

Toen IPSO de inschrijving voor dit werkbezoek aan IntermeZZo openstelde, was de groep dan ook direct maximaal vol. Daarom ontvangen we die dag in 2 rondes de landelijke collega’s. Op het programma staat naast een rondleiding, vooral inhoudelijke voorlichting over onze aanpak en de samenwerking met het ziekenhuis. Mogelijk wordt het bezoek gecombineerd met een ‘wandeling’ door Isala.

4 februari        Wereldkankerdag

Deze dag houden we Open Huis. Belangstellenden kunnen binnenlopen voor een laagdrempelige kennismaking. We geven compacte voorlichting, een rondleiding en mensen kunnen enkele ontspannende activiteiten ervaren. Gesprekken met de gastvrouwen in de huiskamer completeren een bezoekje. Gastvrijheid staat centraal en daar hoort ook een kopje koffie of thee met wat lekkers bij.

In het ziekenhuis bezoeken gastvrouwen patiënten met kanker met een kleine attentie, als hart onder de riem.

Voor de collega’s van Isala die IntermeZZo willen leren kennen, is er gelegenheid tijdens hun lunchpauze bij ons een kop soep te nuttigen en tegelijk kennis te nemen van wat IntermeZZo voor hun patiënten kan betekenen.

En verder …

Een vooruitblik wat we in 2019 in petto hebben:

  • Sponsorenbijeenkomst in de loop van het jaar
  • Jaarlijkse solextourtocht voor ondernemers
  • Deelname door lopers en fietsers aan de Mont Ventoux-beklimming in september  (www.grootverzettegenkanker.nl). Kijk alvast eens of dit óók iets is voor jou…

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye