Decembermaand met bijzondere data en uitnodigingen

Gepubliceerd: 5 december 2018

Deze decembermaand is er één met bijzondere data en verschillende uitnodigingen. Heel graag begroeten en ontmoeten we jou. En natuurlijk wensen we jou en allen die je lief zijn, een mooie decembermaand toe. 

1 december 2018: 40-jarig jubileum Corine den Hollander

Manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, jubileert. Veertig jaar in dienst van Isala (en diens voorganger het Sophia Ziekenhuis). Véértig jaar, denk je, en in dienst van Isala? Corine = IntermeZZo, toch?  Ja, dat is ook zo, en toch: het klopt allemaal écht!

Reden voor een mini-interview met de jubilaris, al vindt ze zelf dat de aandacht naar IntermeZZo moet gaan en niet naar haar persoon.  Maar ja, IntermeZZo jubileert 10 februari 2020 pas en Corine nu, dus… Na enig collegiaal aandringen lukt het toch om haar input te ontlokken om 40 jaar ‘zorgverlenerschap á la Corine’ samen te vatten in één A4-tje. Terechte aandacht.

Immers, niet vaak is tegenwoordig iemand nog 40 jaar bij één werkgever in dienst. De loopbaan en keuzes van Corine tonen aan dat vier decennia onder dezelfde vlag werken, totaal niet saai is en juist kan leiden tot iets unieks als IntermeZZo.

En zo vragen we Corine in grote stappen door veertig jaar te gaan. Zelf zal ze het niet zo benoemen, en toch kun je haar loopbaan samenvatten als jaren van toewijding aan de patiënten, passie voor haar vak en lef!

In 1978 startte Corine in het Sophia met de in-service opleiding voor A- verpleegkundige, goed 17 jaar jong. “Na de opleiding begon ik op de spoedeisende hulp (SEH). Gouden 6 jaren waarin ik intens heb samengewerkt met geweldige collega’s. Ik hield enorm van de hectiek en het teamwork van de SEH. Daarna vervulde ik een aantal jaren alle mogelijke diensten op de short-stay, gevolgd door de chemo-afdeling. In die tijd verzorgde ik scholing voor collega’s op het gebied van ‘veilig omgaan met cytostatica’ (chemo). Ondertussen heb ik de Opleiding Oncologisch Verpleegkundige gedaan en behaald. Zo ontstond steeds sterker mijn betrokkenheid bij de ziekte kanker.”

Intussen groeide het gezin thuis met de komst van vier kinderen. Corine bleef altijd werken en ontwikkelde een toenemende passie voor en kennis van de professionele zorg voor mensen met kanker. Corine werd oncologisch regie-verpleegkundige. “Het kriebelde, ik wilde méér betekenen. Kanker is niet alleen de fysieke ziekte, maar grijpt diep in op het hele leven van de patiënten diens omgeving. Daarin wilde ik mensen óók kunnen bijstaan, maar dat was geen standaardtaak van het ziekenhuis. Ik wilde dolgraag de opleiding psycho-oncologische hulpverlening volgen aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam. Isala gaf me die kans en daar ben ik nog steeds heel blij mee, want daarin vond ik de verdieping en de tools die nodig zijn.

Met de kennis die ik opdeed en de toepassing in de praktijk, viel voor mij veel op zijn plek. Zo kon ik niet alleen de patiënt beter terzijde staan, ook ontstond het idee om een plek voor psychosociale ondersteuning te ontwikkelen. Isala omarmde het idee om in samenwerking met Isala Oncologisch centrum een zelfstandig nazorgcentrum te realiseren. Er volgde een tijd van onderzoeken, relaties leggen met landelijke organisaties als Ipso en KWF, bezoeken afleggen in het land. Mijn ‘gewone’ werk ging gewoon door en was best een sprong in het diepe, maar in februari 2010 heeft Nazorgcentrum IntermeZZo de deuren geopend. In de twee jaar daarvoor ben ik, in samenwerking met allerlei geledingen binnen én buiten het ziekenhuis, bezig geweest met de voorbereidingen om IntermeZZo als een zelfstandige organisatie goed te kunnen neerzetten.”

Dat is gelukt en samen met alle teamleden, andere vrijwilligers en het bestuur, mag Corine zeggen dat we trots mogen zijn. Trots op hoe we mensen met kanker en hun naasten kunnen steunen, dankbaar voor alle betrokkenheid en (financiële) steun die we ondervinden van zó veel relaties.

“Mijn dienstverband bij Isala is gebleven en daarmee is Isala, laten we het noemen, een hoofdsponsor van IntermeZZo. Niet alleen hierdoor staat IntermeZZo altijd in verbinding met het ziekenhuis het is vooral de inhoudelijke samenwerking waardoor we als partners inmiddels een landelijk voorbeeld worden genoemd. En zo klopt het óók dat ik inderdaad mijn 40-jarig jubileum bij Isala mocht vieren!”

5 en 7 december: (inter)nationale vrijwilligersdag

Lees het blog ‘ONMISBAAR’

 

21 december uitnodiging: Festival of Lessons & Carols in Dalfsen als benefietconcert voor KindermeZZo

Een prachtig concert in kerstsfeer in de al even sfeervolle Grote Kerk in Dalfsen, we krijgen het zó maar aangeboden. Het Vocaal Ensemble Rijssen bestemt de opbrengst van dit concert voor KindermeZZo. Daar zijn we de initiatiefnemers en het koor zeer erkentelijk voor.

Wil je verzekerd zijn van een plek? Koop dan je kaartjes bij IntermeZZo! De kaarten zijn genummerd.

Zo hoef je vrijdagavond 21 december niet in de rij te staan.

Je kunt je kaartjes á contant kopen bij de gastvrouw aan de balie.

Volwassenen 7,50 euro pp; kinderen 5,00 euro pp.

 

Uitnodiging nieuwjaarsbrunch op 3 januari 2019

Op donderdag 3 januari 2019 is er bij IntermeZZo de traditionele nieuwjaarsbrunch voor onze gasten, teamleden en relaties.

Met elkaar willen we erbij stil staan dat er een nieuw jaar is aangebroken. Geen snelle ‘beste wensen’, maar met aandacht nieuwjaarswensen uitspreken. Elkaar ontmoeten, praten, uitwisselen, lekker eten en drinken.

We heten je van harte welkom voor de nieuwjaarsbrunch tussen 11.00-14.00 uur.

Aanmelden

Graag willen we weten op hoeveel gasten we mogen rekenen. Als je wilt komen, meld je dan aan bij de gastvrouw in de huiskamer, aan de balie of telefonisch.

 

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye