Delen

Gepubliceerd: 31 oktober 2018

Delen. Dat is bij IntermeZZo heel vaak aan de orde. Op inhoud welteverstaan, want uitgesproken wordt het woord niet zo vaak. Wat doen we wel?

Gasten delen hun verhaal, met de gastvrouwen of vrijwillige professionals, die hen een luisterend oor bieden. Gasten delen hun ervaringen vaak ook met elkaar, omdat zij elkaar begrijpen en aanvoelen. Aan dit onderling delen besteedt IntermeZZo steeds meer aandacht. Bij kinderen en jonge mensen  bijvoorbeeld. Delen ervaren we ook op een andere manier: ondernemers en collega-organisaties delen in dankbaarheid… Over delen gaat deze informatieve blog.

AYA-lounge, jonge mensen met kanker delen ervaringen en vragen

Jonge mensen met kanker bieden we vanaf november elke vrijdagmiddag een speciale plek om elkaar te ontmoeten: de AYA-lounge. AYA’s is een landelijk gebruikte term voor: Adolecents & Young Adults. Hiermee wordt bedoeld mensen met de diagnose kanker, tussen 18-35 jaar. Bij IntermeZZo breiden we de leeftijd uit naar 39 jaar als het gaat om vrouwen met borstkanker.

Jonge mensen die kanker hebben of hadden, worden met specifieke vraagstukken geconfronteerd over bijvoorbeeld: relatie, gezinsvorming en kinderen, opleiding, loopbaan, verzekeren, een huis kopen. Of over toekomstperspectief en levensdoel.

Tijdens de AYA-lounge kunnen gasten in die levensfase elkaar ontmoeten in een informele sfeer. Speciaal betrokken vrijwilligers begeleiden de middagen. Op geleide van de vraag van AYA’s organiseert IntermeZZo themabijeenkomsten.

Vrijdag 2 november is de kick-off met een presentatie en een mini-high-tea.

Kidsmiddag bij KindermeZZo

Drie vrijwilligers met een professionele achtergrond op het gebied van kinderen, verzorgen de kidsmiddagen. Zij delen hun opleiding en ervaring met elkaar en zetten gezamenlijk hun kwaliteiten in voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Kinderen die extra kwetsbaar zijn.

Eens per 2 weken is er op woensdagmiddag  gelegenheid voor kinderen in de basisschoolleeftijd om bij KindermeZZo te zijn: lekker spelen, ontspannen en beleven. De gedeelde ervaring in hun gezin of familie is wat hen samenbrengt. Alleen voor dat moment, vaak zonder woorden, voelen kinderen elkaar aan.

Gedeelde dankbaarheid

Deze herfst lijkt wel de tijd van gedeelde dankbaarheid. Vanwege verschillende jubilea delen mensen en organisaties hun dankbaarheid met een gift aan IntermeZZo!

Zo doneerde Paul Schunselaar bij gelegenheid van zijn 60-ste verjaardag een prachtig bedrag. Paul is bij onze organisatie betrokken via de Solextoertocht, waaraan hij een fervent deelnemer is. Hij vroeg aan zijn familie, vrienden en kennissen geen cadeaus voor zichzelf, maar een bijdrage voor IntermeZZo. Het bedrag vulde Paul aan tot 1.000 euro. Paul kwam de cheque zelf aan manager Corine den Hollander overhandige op locatie (zie foto).

NOVON Schoonmaak, 25 jaar geleden opgericht door Jacco Vonhof, vierde het zilveren jubileum. Ter gelegenheid daarvan konden medewerkers goede doelen voordragen, doelen die hen na aan het hart liggen. Daarop kon worden gestemd door ‘de rest van de wereld’. De 25 met de meeste stemmen ontvangen elk 1.000 euro. IntermeZZo werd voorgedragen en wist voldoende stemmen te genereren. Binnenkort mogen we de cheque in ontvangst nemen.

Het Ronald McDonaldhuis Zwolle bestaat 15 jaar, de Ronald Mc Donaldhuiskamer Isala 5 jaar. Vanwege deze lustrums werden er verschillende acties gehouden. Eén daarvan was de de Ronald Mc Donaldrally. Deze 8e editie bracht 40.000 euro op. 5.000 euro hiervan werd gedeeld. Monicares en IntermeZZo kregen elk 2.500 euro. Corine deelde live in de vreugde op het podium tijdens de cheque-uitreiking.

Zaken Net Zwolle is een groeiende groep enthousiaste ondernemers. Uit hun midden werd een bedrag van 1.000 euro verdeeld onder vier goede doelen. IntermeZZo was er één van! Bij het in ontvangst nemen van de cheque kreeg Corine de gelegenheid om een warm verhaal over de betekenis van IntermeZZo voor mensen met kanker en hun naasten te vertellen.

Afgelopen zomer wandelden en fietsten een boel mensen de Mont Ventoux op. De ‘kale berg’ in Frankrijk is de uitdaging voor velen in het kader van  grootverzettegenkanker.nl. Vanuit en voor IntermeZZo gingen vier mensen naar boven. Een sportieve en emotionele tocht. Op 10 november wordt de opbrengst verdeeld: 60% gaat naar het KWF voor gericht onderzoek, 40% wordt pro rata verdeeld onder de goede doelen. IntermeZZo is er, als deelnemer, één van.

Voor al dit delen: dank!

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye