Een actieve start van 2023

Gepubliceerd: 19 januari 2023

Een nieuw jaar, nieuwe ontmoetingen, nieuwe plannen, nieuwe kansen!

2023 wordt een jaar met vele activiteiten bij en voor IntermeZZo. Natuurlijk is het belangrijkste: zorgen dat we een goed ondersteuningsprogramma hebben voor onze doelgroep, de mensen met kanker en hun naasten. Om die activiteiten vorm te geven is er natuurlijk geld nodig. Als ANBI-stichting is IntermeZZo aangewezen op onder andere sponsoractiviteiten. En die staan er véél op het programma voor 2023.

Reserveer zeker onze relatieontmoeting op 31 maart in Stadscafé Blij, maar ook de sportieve acties. Misschien goed om het jaar sportief en gezond in te gaan, bijvoorbeeld zoals Acquire Publishing dit deed in 2022 met het hele team…  Of mogelijk wil je zelf of samen met anderen  trainen voor de Zwolse Halve Marathon (inschrijven via IntermeZZo tot 1 maart!) of om de Mont Ventoux te bedwingen in september. Kortom: genoeg te doen.

Kijk onder aan deze nieuwsbrief bij Save-the-dates en reserveer de data in je agenda!

Mooie nieuwjaarsontmoeting voor gasten en vrijwilligers

Op dinsdag 3 januari 2023 was er de traditionele nieuwjaarskoffie voor gasten en vrijwilligers bij IntermeZZo. Een betekenisvolle ontmoeting, met ruimte voor gesprek én gezelligheid. Manager Corine den Hollander hield haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Zo’n zestig gasten luisterden met aandacht. De boodschap: ik wens jullie een jaar met liefdevolle aandacht en nabijheid van ieder die je lief is! Daarnaast prachtige quotes van gasten en gastvrouwen/gastheren. Hieronder lees je een bloemlezing.

Corine: “We staan elk jaar stil met elkaar als het nieuwe jaar begint. Goede wensen zijn hier niet zo vanzelfsprekend. Daarom rustig de tijd voor echte ontmoetingen, een kopje koffie en wat extra lekkers. Niet zo gezond misschien, maar dat komt morgen wel weer.”

Wensen vanuit de kerstboom

In onze kerstboom hangen papieren ballen met geschreven wensen en hoop, door gasten en temleden van IntermeZZo. Ik doe een greep uit al die ballen, teksten die mij aanspreken en misschien wel herkenbaar zijn:

Ik hoop dat de medicijnen hun werk doen!

Ik hoop op elke dag een beetje geluk.

Vanuit KindermeZZo kwamen wensen van jonge kinderen:

ik hoop dat mamma weer beter wordt

ik wou dat mijn oma weer leefde

ik wil graag meekup

En wensen die tezamen bijna een gedicht vormen. Ik wens je:

tijd om te genieten van kleine dingen

rust om stil te staan bij de mooie momenten

sterkte om tegenslagen te overwinnen

vriendschap om je hart te verwarmen

humor om wat somber is te kleuren

een glimlach om elke dag mee te beginnen.

De mensen achter de schermen voor het voetlicht

IntermeZZo mag al jaren rekenen op geweldig betrokken mensen die ons professioneel steunen. Voor velen zijn zij onzichtbaar, maar voor ons onmisbaar. Wij zetten hen, zonder dat ze dit weten, graag eens in de spotlights! We doen nooit een vergeefs beroep op hen, ze denken mee, doen goede voorstellen en zorgen dat ‘het voor elkaar komt’. IntermeZZo is hen ontzettend dankbaar.

Jeroen Vels, van www.sherpagrafischontwerp.nl is de vormgever die onze huisstijl heeft ontwikkeld en vernieuwd. Alle uitingen van IntermeZZo verzorgt hij qua vormgeving en opmaak. Ook de komende updates heeft hij inmiddels onderhanden.

Petra Bredewold, van www.petrabredewold.nl is webdesigner heeft onze website technisch ontwikkeld en zij doet het technische en logistieke beheer, zoals de oliebollenactie. Ook zij heeft de komende vernieuwingen onderhanden.

Martin Koekenberg van www.sparketeers.nl verzorgt, samen met zijn medewerkers, de technisch/digitale werkzaamheden voor deze blogbrief en de verzending. De maandelijkse podcast wordt ook technisch bewerkt en gepost door Sparketeers. Ook is Martin steun en toeverlaat bij de ‘achterkant’ van Facebook en andere sociale media, met zijn team natuurlijk.

Team van Sparketeers, met Martin Koekenberg in het geel.

Jaar van de gezondheid bij Acquire Publishing pakt positief uit

Harald Jansen van Acquire Publishing in Zwolle bedacht een geweldige sponsoractie met als doel: gezonde beweging van de medewerkers bevorderen. Letterlijk, want figuurlijk is het team van zo’n 55 mensen altijd in beweging en flexibel. Dat hebben we bij IntermeZZo ervaren. In 2021 faciliteerde Acquire ons webinar en in 2022 realiseerden medewerkers het indrukwekkende filmpje: THUIS, bij IntermeZZo.  

De actie: ‘Het jaar van de gezondheid’ bij Acquire werd een succes en het spreekwoordelijke mes bleek aan meerdere kanten te snijden.

Harald: “Onze medewerkster Annaleen had IntermeZZo al vaker onder de aandacht gebracht. Haar moeder Joke is er vanaf dag één vrijwilliger. De verhalen die ik hoorde waren indrukwekkend, maar nog meer raakte ik onder de indruk tijdens een bezoek aan IntermeZZo. Het enthousiasme van Corine werkt aanstekelijk, dan wil je gewoon iets bijdragen.

Elk jaar werken we met een thema en aandacht voor gezondheid en bewegen sluit mooi aan bij IntermeZZo. Iedere medewerker kreeg een bedrag om te besteden aan sport en bewegen, met een extra opdracht erbij: daag jezelf en elkaar uit en laat jouw uitdaging sponsoren door je familie en vrienden. Geen zakelijke sponsoractie, maar een heel persoonlijke. Er is gefietst, gelopen, de Nijmeegse 4-daagse gewandeld, gekickboxt, padel gespeeld en nog veel meer! Een collega die weliswaar danst, maar verder niet zo van sport houdt, heeft in plaats daarvan de collega’s geïnterviewd over gezond eten en hun lievelingsrecepten.

Tenslotte hebben we met z’n allen het beroemde ‘rondje Zwolle’ gelopen. Dat is 40 kilometer! Een deel van het team legde de hele route af, anderen de helft. Door de hele actie, maar vooral door samen te lopen, te kletsen en elkaar te bemoedigen, hebben collega’s elkaar beter leren kennen. De saamhorigheid is gegroeid. Bijvangst, maar heel mooi. Ons team heeft met deze positieve actie ruim 10 mille opgehaald voor IntermeZZo. Met veel plezier heb ik de cheque rond kerst aan Corine kunnen overhandigen!”

Succesvolle en gezellige oliebollen-drive-tru

We houden ‘m erin: de oliebollen drive-tru! Het wordt een echte IntermeZZo-actie de laatste 2 dagen van december. In coronatijd bedacht door de mensen van Bike-4life en overgedragen aan IntermeZZo. Maar natuurlijk waren de mannen er wel bij om het terrein mee aan te kleden en hand en spandiensten te verlenen. In alle vroegte bakte de Zwolse Stadsbakker duizenden oliebollen en appelbeignets voor de ‘klanten’ van IntermeZZo! Het team pakte in, leverde ze aan de voorbijrijdende afnemers en ruimde alles weer en poetste tot IntermeZZo vrij was van olie en poedersuiker. Een prachtige actie met veel contacten en gesprekken. Vele trotseerden de regen: van bekende gasten en relaties met de auto tot ouders met kids in de bakfiets, mensen op de fiets en te voet.

Leuk was dat RTV Oost opnames kwam maken en er ruim aandacht aan besteedde op tv. Ontroerend was het bezoek van een stel op leeftijd, komend van verre. Ze kwamen bij IntermeZZo de oliebollen halen omdat hun inmiddels overleden dochter tijdens haar ziekte bij ons zoveel goeds had ontmoet…

De opbrengst is rond de drieduizend euro!

Geweldige opbrengst IntermeZZo-wintermarkt

Sinds een paar jaar is er een eigen IntermeZZo-wintermarkt in de maand december. Vrijwilligers maken kwalitatief hoogwaardige cadeautjes en kerstkaarten, kerstbroden en wintersoep. Het doel is in de donkere decembermaand een positieve sfeer creëren en tegelijk onze kas spekken. De afgelopen markt was erg succesvol! Dagelijks was er toeloop van gasten én teamleden naar de wintertafel, waar ook gezellige uitwisseling plaatsvond. Tussentijds moesten er zelfs cadeautjes worden bijgemaakt…

De opbrengst is ruim 1.300 euro!

Open Huis op Wereldkankerdag met extra aandacht voor naasten

Elk jaar neemt IntermeZZo deel aan wereldkankerdag op 4 februari. Dit jaar valt het op zaterdag en zijn we open van 10.30-13.30 uur. Mensen die IntermeZZo nog niet (goed) kennen, met name naasten van patiënten, zijn van harte welkom. Uiteraard is er een warm welkom, een luisterend oor, tijd voor ontmoeting. We laten zien met een rondleiding door onze mooie locatie hoe we ondersteuning kunnen bieden als mensen geraakt zijn door kanker. Zo kan elke bezoeker een handmassage-of voetreflexmassage krijgen, is er d schoonheidsspecialiste om tips te geven en mensen van een make-upje te voorzien, is er een kennismaking met klankschalenontspanning en zijn creatieve activiteiten zichtbaar. Uiteraard is er de nodige informatie te krijgen.

Speciaal dus ook voor naasten. Waarom? Vaak weten de mensen die het treft IntermeZZo wel te vinden als ze psychosociale ondersteuning en ontspanning nodig hebben. Voor naasten is de drempel wat hoger. Maar kanker heb je niet alleen… juist voor de naasten is ondersteuning van essentieel belang. Team IntermeZZo ontvangt en begeleidt de bezoekers.

Organisatienieuws

Save the dates!

Vrijdag 31 maart: ontmoeting voor relaties/sponsoren van IntermeZZo

Op vrijdagmiddag 31 maart van inloop16.30-19.30 uur is er de traditionele sponsoren/relatie bijeenkomst. Na de coronajaren waarin we deze bijeenkomst niet konden organiseren, is het hoogt tijd! Graag stelt het bestuur, waarin onder ander de nieuwe voorzitter en verschillende nieuwe bestuursleden, zich persoonlijk aan jullie voor. En … we hebben een verrassende spreker!

De locatie voor dit fijne samenzijn is, zoals al jaren: Stadscafé Blij in Zwolle.

Donderdag 11 mei: Solextoertocht in de vorm van Dafjestoertocht voor relaties

Donderdagmiddag- en avond 11 mei vindt het jaarlijkse evenement de IntermeZZo Solextoertocht plaats. Of misschien moeten we zeggen: de oldtimertocht, want de solexen worden dit jaar ingeruild Dafjes. Niet omdat het op de solex snorren niet beviel, maar om er zo’n 50 tegelijkertijd goed en veilig te laten rijden, dat bleek toch een hele toer. De solexen worden langzamerhand echt oud… Daarom werd afgelopen editie gereden op E-choppers. Toch ontbrak het nostalgische aspect. Vandaar de keuze voor Dafjes. Natuurlijk is er méér: kansen om anderen te ontmoeten, samen eten, live muziek en een interessante veiling met topkavels.

Zaterdagavond 10 juni: Zwolse Halve marathon, reserveer NU je kaart bij IntermeZZo

Op zaterdagavond 10 juni 2023 is het weer zover! Dan wordt het gezelligste hardloopfestival van Nederland gelopen. Maximaal 10.000 (!) atleten rennen door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! IntermeZZo is een van de drie goede doelen, gekoppeld aan deze Scania Zwolse halve marathon! Daar zijn we natuurlijk blij mee. IntermeZZo kan, in de voorverkoop tot slechts 1 maart, 25 kaarten voor de halve marathon en de 4 Engelse mijlen verkopen.

Wees er dus snel bij. Pas vanaf 26 februari is er mogelijkheid om je bij de organisatie in te schrijven. Wil je verzekerd zijn van een inschrijfbewijs, bel dan met IntermeZZo om je aan te melden. Het bedrag voor de inschrijving: 32,50 voor de halve marathon, 29,50 voor de 4 Engelse mijlen. Meer info:

www.halvemarathonzwolle.nl

Donderdag 7 en vrijdag 8 september: Oproep: wie gaat er mee de Mont Ventoux op in september?

Een sportieve én mentale uitdaging: op 7 en 8 september: de Franse Kale berg bedwingen, lopend of fietsend. Er zijn goede doelen aan gekoppeld, die allemaal een link hebben met de ziekte kanker. IntermeZZo is al vanaf het begin betrokken als goede doel. In 2022 werd door individuele mensen een bedrag van 7.535 euro bijeen gelopen en gefietst voor ons.

IntermeZZo wil in 2023 met een eigen team de top op. Binnenkort wordt een informatiebijeenkomst gepland. Daarvoor volgt een uitnodiging. Heb je misschien belangstelling om zelf of met je naasten of een team van collega’s deze sportieve uitdaging aan te gaan? Bel alvast met Corine den Hollander van IntermeZZo!

Afgelopen week is de nieuwe editie online gezet door de Stichting Grootverzettegenkanker. Je kunt nu alvast meer informatie vinden op de website:

www.grootverzettegenkanker.nl

Aanbevolen: luister eens naar de podcasts die IntermeZZo verzorgt.

Kanker hebben en weten dat je niet meer beter wordt. Hoe leef je dan …? Onze gast Dieneke Dijk vertelt haar indrukwekkende verhaal. Een openhartig en ontroerend gesprek.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye